3FM Serious Request 2017 Het Glazen Huis woensdag

Foto: ©Lisette Dieffenthaler

De belevenissen van de DJ’s in het Glazen Huis, de acts en activiteiten op het Marktplein en welke acties vielen op? Je leest het hier.

Graveyard

De tweede slaapdienst was voor André Hazes. Hij vergezelde Sander bij de nachtelijke DJ-shift. Dit jaar heeft het huis een draaischijf in de woonkamer. Ieder uur draait de schijf een gast naar binnen en/of naar buiten. Zo was Julia Zara even te gast in het Glazen Huis. Zij zong één van haar nummers. André Hazes zong een duet met aanvrager Igor. En basisscholieren Jip en Daan vroegen aan Sander om half vijf een kerstnummer van Kinderen voor Kinderen aan. Het wereldrecord bijbel lezen gaat ook goed. In de vroege woensdagmorgen is de tussenstand €6600 en gaat de marathonsessie nog even door. Net als collega-slaapgast Kim Feenstra maakt André Hazes de woonkamer ook nog even aan kant voordat Domien met z’n DJ-shift begint. Domien werd overigens gewekt door Hazes met het nummer Droomland.

De ochtend

De Kom in Actie-medewerkers van de dag zijn Seb en Juri. De twee jonge Utrechters van 6 en 10 maken voor donaties tekeningen. In totaal hebben ze al €195 bij elkaar getekend. De vader van Tijn komt voor het Glazen Huis aan de microfoon en vertelt aan Domien het verhaal van Tijn. Gerrit weet bij veel mensen kippenvel op de armen te krijgen en sluit af met het voortzetten van Tijns actie vorig jaar. Er kan weer gelakt worden tegen donatie. Er worden 100 lege dozen voor kerstpakketten bezorgd. De 3FM DJ’s moeten deze vullen en dan worden de pakketten voor €50 verkocht. Ruud de Wild komt in het einde van de ochtend het huis binnen gedraaid en heeft 3 cadeaus voor Domien, Angelique en Sander bij zich.

Kindermiddag 3FM Serious Request

Dat het Glazen Huis dit jaar wat ander is van opzet, is al besproken. Ook de andere afdelingen van NPO dragen een steentje bij. Zo is de woensdagmiddag kindermiddag op het plein en wie kan dat beter begeleiden dan ZAPP? Sowieso komen er steeds meer jonge kinderen bij het Glazen Huis en zijn er in heel Nederland erg veel Kom in Acties opgezet door kinderen. Op het Marktplein was een ballonkunstenaar, Er waren springkussens, en er waren meerdere spellen uitgezet, Nijntje liep samen met Buurman & Buurman rond en op het podium waren verschillende optredens. De deelnemers aan de Noordkaap Challenge haalden een bedrag met hun race naar het Noorderlicht en weer terug ruim €178000 op. Ook bijzonder is het Sanders poeptoto. Als jij goed raadt wanneer hij voor het eerst in het Glazen Huis voor zijn ‘grote boodschap’ naar de wc moet, dan mag je een plaatje aanvragen.

Party

Voor de derde avond op rij is het ’s avonds weer knallen op het podium. Maar voor de avond echt kan gaan beginnen wordt de nieuwste tussenstand bekend gemaakt. Inmiddels is er op woensdagavond 18.00 uur al €1173214 bij elkaar gedoneerd. De derde slaapgast komt om 20.00 uur het Glazen Huis binnen. Het is Marieke Elsinga. De, voornamelijk, radiovrouw heeft onesies meegenomen voor de dj’s en zichzelf en zingt duetjes met Roel van Velzen en met pleinzanger Igor. Sander krijgt bezoek van Armin van Buuren. De DJ was eigenlijk te laat, maar via het stiekeme luikje kan hij toch naar binnen. Dat is maar goed ook, want zijn allereerste piano wordt geveild.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen