Openingstijden supermarkten tijdens kerst en rondom oud en nieuw 2017

Foto: Pixabay
Voor veel Nederlanders staan de kerstdagen en de jaarwisseling in het teken van uitgebreid dineren en borrelen met familie en vrienden. Bij het organiseren hiervan komt veel kijken, waardoor het risico bestaat dat je een belangrijk ingrediënt vergeet. Maar geen paniek. Nieuws.nl zocht uit welke supermarkten hun deuren openen tijdens kerst en rondom oud en nieuw en wat de openingstijden zijn van deze filialen. Handig als je spoedboodschappen wilt doen!

Openingstijden supermarkten tijdens kerst en rondom oud en nieuw 2017

Foto: Flickr Franklin Heijnen CC BY-SA 2.0
Albert Heijn en AH to go

Op kerstavond openen 98 van de 882 Albert Heijn-filialen en 57 van de 78 AH to go’s tot 19.00 uur hun deuren. Op oudjaarsdag zijn alle supermarkten geopend tot deze tijd. Eerst kerstdag kan je voor enkele spoedboodschappen terecht bij 129 Albert Heijn-filialen en 38 AH to go’s. Op tweede kerstdag zijn er meer winkels geopend, namelijk 615 Albert Heijn-filialen en 48 AH to go’s. Op 1 januari kan je boodschappen doen bij 132 Albert Heijn-filialen en bij 43 AH to go’s. De openingstijden verschillen per filiaal.

Lidl

Op de dag voor kerst openen 362 van de 400 Lidl-filialen hun deuren. Op eerste kerstdag zijn dat er beduidend minder, namelijk 33. Op tweede kerstdag is de kans groter dat je niet voor een dichte deur komt te staan. 277 supermarkten zijn dan geopend. Op oudejaarsavond kun je terecht bij 339 supermarkten. Op 1 januari sta je hoogstwaarschijnlijk voor een dichte deur: slechts 3 winkels zijn dan open. De vestigingen hanteren allemaal hun eigen openingstijden.

Jumbo

Vanwege de kerstdrukte opent er een recordaantal van 521 winkels (van de in totaal 580 winkels) op zondag 24 december. Je kunt er van 07.00 uur tot 19.00 uur terecht voor je boodschappen. Ook de Jumbo Bezorgservice levert op zondag 24 december aan huis. Op eerste kerstdag kunnen we ‘hallo’ zeggen tegen 191 Jumbo-winkels, op tweede kerstdag tegen bijna 500 en op nieuwjaarsdag tegen 170. Kijk hier voor alle specifieke openingstijden per supermarkt.

Supermarkt boodschappen openingstijden kerst oud en nieuw Plus
Fotocredit: Flickr bertknot CC BY-SA 2.0

Plus

Wil je op kerstavond de laatste kerstboodschappen inslaan? Houd er dan rekening mee dat de meeste van de 262 Plus-vestigingen eerder sluiten. Op eerste kerstdag zijn er slechts 30 filialen open. Bij sommige vestigingen hiervan kan je de hele dag kersthapjes inslaan, terwijl andere alleen ’s middags geopend zijn. Tweede kerstdag zijn er meer winkels van Plus open: 183.

Een sprintje trekken op oudejaarsavond kan naar veruit de meeste filialen tot 19.00 uur. Op nieuwjaarsdag kan je bij 34 winkels terecht. Ongeveer de helft van deze winkels is de hele dag open en de andere helft alleen in de middag. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Plus.

Aldi

Voor de openingstijden per filiaal verwijst Aldi naar de filialenzoeker op hun website.

Dirk van den Broek

Goed nieuws voor als je altijd voor je boodschappen naar Dirk van den Broek gaat. De meeste Dirk-filialen zijn op de dag voor kerst geopend (108 van de 120 vestigingen). De winkels sluiten uiterlijk om 19.00 uur. Op eerste kerstdag zijn er 62 winkels geopend en op tweede kerstdag 112. De openingstijden verschillen per filiaal.

Op oudjaarsdag kun je bij 107 vestigingen nog oliebollen en appelflappen kopen. De meeste filialen sluiten om 18.00 uur hun deuren. Op nieuwjaarsdag zijn minder filialen open (78). Ook op deze dag variëren de openingstijden per vestiging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen