Toet Apeldoorn bakt beste oliebollen van Nederland

Foto: Pixabay

Onlangs won Toet de Echte Bakker met twee winkels de eerste prijs in een oliebollencompetitie voor bakkers van het Echte Bakkersgilde. Dit meldt de website Bakkerswereld.

Lekkerste oliebollen van Toet

In dit samenwerkingsverband met winkels in heel Nederland, bleek de Apeldoornse bakker de beste oliebollen te hebben. 2 jaar terug pakte de bakker al zilver. Er deden 58 bakkers mee en de jury beoordeelde 97 oliebollen. De beste 12 bleven over en zij streden in de finaleronde om de eerste plek. De reactie van Jan Toet loog er niet om. “BAM! Huppakee, Fantastisch!,” riep hij uit toen GildeMeester Jan Zweistra het goede nieuws meedeelde. “Ik had er al een goed gevoel over vanmorgen. Het klopte aan alle kanten,” meldde de dolblije Jan Toet. Wietse Schiere: “De oliebollen van Jan Toet zijn fantastisch. De structuur was mooi, de vulling was goed verdeeld en de oliebollen waren heel smaakvol.”

AD Oliebollentest 2017

Bij de jaarlijkse test van oliebollen door het AD zijn ook 2 Apeldoornse oliebollenbakkers opgenomen. In totaal zijn de 75 besten in de lijst opgenomen. De Hollandse Gebakkraam aan het Raadhuisplein eindigt op de 17e plek.  De oliebollenstand bij de Voorwaarts (Intratuin), Gebakkraam Bischoff-Hanraths, bezit de 40e plek in de test.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen