Euro Pâtisserie Twello overgenomen door Belgische sectorgenoot

Foto: Google Street View

Het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello wordt overgenomen door het Belgische Biscuiterie Seghers uit Temse. Dit meldt Bakkerswereld. Beide bedrijven hebben als hoofdbusiness het maken van gebak voor de huismerken van grote retailers.

Overname Euro Pâtisserie

De overname door het Belgische Biscuiterie Seghers zorgt voor een plek in de top 10 van koekjesmakers in de Benelux. Beide bedrijven kenden al elkaar al een flink aantal jaren. “Onze relatie met Biscuiterie Seghers is al jarenlang bijzonder goed. We zijn ook erg complementair, zowel qua producten als qua afzetmarkten. Daarom is dit voor ons de ideale partij om onze activiteiten voort te zetten. De toekomst ziet er bijzonder goed uit, we zijn zeker dat we op deze manier ook de volgende jaren kunnen blijven groeien,” zegt Frits Veldwijk van Euro Pâtisserie. Veldwijk blijft de komende jaren aan. De ervaring van Veldwijk kan het bedrijf goed gebruiken. De aandelen van Euro Pâtisserie worden volledig verkocht.

Groei

De twee bedrijven zijn samen goed voor een omzet van 85 miljoen euro. Dit moet in 2020 gestegen zijn tot 100 miljoen euro. In België werken 70 personeelsleden en op de locaties
(Apeldoorn, Spijkenisse en Twello) in Nederland zijn zo’n 250 medewerkers actief. Bij de overname zit geen ontslagronde inbegrepen. Aan de bedrijfsvoering verandert verder weinig, behalve dan dat Joris en pascal Seghers de dagelijkse leiding op zich nemen. Productielocaties en productielijnen zullen blijven bestaan. Net als de beide namen. Door de bundeling van krachten denkt het bedrijf de groeiambities waar te kunnen maken.