Startersdag voor “net-begonnen” ondernemers op de Veluwe  

Foto: Startersdag Veluwe

Ondernemers die nog geen 5 jaar geleden hun bedrijf zijn gestart hebben zaterdag een leerzame dag voor de boeg. Tenminste, als ze naar de ‘Startersdag Veluwe’ gaan in Hotel Harderwijk.

Startersdag

Adinda Keizer is de creator van de Startersdag Veluwe. Adinda is nu 10 jaar ondernemer en is de eigenaresse van Vind je Klant. Zij vertelt: “Al jaren ben ik bezig met, voornamelijk beginnende, ondernemers helpen te ontdekken waar hun commerciële kracht ligt. Normaal wees ik hen op de mogelijkheden die de Kamer van Koophandel biedt aan startende ondernemers. Dit jaar zijn er nog maar 3 startersdagen georganiseerd door de Kamer van Koophandel. Van die 3 is er geen 1 in onze regio. Daarom besloot ik de ‘Startersdag Veluwe’ te organiseren.” Zaterdag 27 januari van 9.30 uur tot 16.00 uur worden in Hotel Harderwijk meer dan 100 ondernemers verwacht. Het hotel aan de rand van Harderwijk ligt pal naast de diverse verbindingswegen en de beursvloer is op de eerste verdieping. In 1 van de zalen vindt de opening plaats en in de gang daaromheen staan 25 verschillende standhouders.

Pitchwedstrijd

“Allemaal professionals uit de regio die de deelnemers graag wat vertellen over hun expertise. Zij vertellen over financieringen, pensioenopbouw, algemene voorwaarden, huisstijl, vloggen, klanten vinden, boekhouden en marketing. Ik heb ook 3 partners die deze dag mede-organiseren. De Burele Accountants, Rabobank Noord-Veluwe/Randmeren en ZZP Nederland. Samen hebben we de pitchwedstrijd opgezet,” vertelt Adinda. Iedere bezoeker die zich aangemeld heeft, kan zich hiervoor opgeven. Na de bekendmaking van de ‘Rabobank Starter van het Jaar’ worden er 3 ondernemers gekozen die een minuut krijgen om hun bedrijf te pitchen. De jury beoordeelt de pitches en de beste pitcher gaat met een prijzenpakket van bijna €4000 naar huis.

Motivatie

Vooral de ondernemers die vanuit een loonsituatie zijn gestart als ondernemer in hun vakgebied zullen aan hun trekken komen zaterdag 27 januari. De dag is dan ook niet bedoeld voor mensen die met de gedachte spelen om over een poosje eens een eigen bedrijf te gaan beginnen.  Adinda: “Nee, de Startersdag Veluwe is echt bedoeld voor ambitieuze mensen die als ondernemer actief zijn. Omdat ze het leuk vinden of omdat ze er gewoon goed in zijn. Mocht je op sommige onderdelen wat drempels tegenkomen, dan kunnen die zaterdag wellicht worden weggenomen. De sfeer is laagdrempelig. Geen hoogdravend gedoe, maar gewoon lekker ongedwongen kennismaken met andere ondernemers uit de regio.”