Helicon MBO Apeldoorn uitgeroepen tot Beste Bosbouwschool 2018

Foto: ©Floris van Hintum

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs 2018 in Hardenberg organiseerde het Axetreme Team verschillende wedstrijden, waaronder die voor Beste Bosbouwschool. Het Zaagteam van Helicon MBO Apeldoorn sleepte op twee weken geleden de titel in de wacht. Helicon MBO Apeldoorn mag zich een jaar lang Beste Bosbouwschool van Nederland noemen.

Wedstrijden voor scholen met vier onderdelen

In een speciaal opgebouwde arena vonden de wedstrijden voor scholen plaats. Een zaagteam bestaat uit vier personen: in dit geval Peter Eigenraam, Jeroen de Bie, Bob Holtslag en Lars Wilbrink. De wedstrijd omvatte drie individuele onderdelen: ketting wisselen, schijven zagen en snelheidsbaan. Het laatste onderdeel was een gezamenlijke estafette. Het Zaagteam van Helicon MBO Apeldoorn (onder leiding van Björn Rodriguez) scoorde goed op alle onderdelen en dat leverde uiteindelijk de eerste plaats op. Dit jaar deed er ook een team met eerstejaars mee met daarin Lars Wiegman, Yannick Vinkers, Max Hofhuis en Daan Hietbrink. Zij werden derde.

Sander geselecteerd voor EK in in Hongarije

Op dezelfde beurs stond daarnaast de EK-selectiewedstrijd op het programma van de Groene Sector Vakbeurs. Sander Jansen van het Zaagteam Helicon Apeldoorn bemachtigde een plek op het EK Forestry Skills in mei 2018 in Hongarije.

Zaagteam present op Open Dag Helicon MBO Apeldoorn: iedereen is welkom!

Tijdens de Open Dag van Helicon MBO Apeldoorn organiseert het zaagteam demonstraties. Op zaterdag 3 februari tussen 10.00 en 15.00 uur laten ze zien welke vaardigheden nodig zijn voor deze sport. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar dit spektakel!