Jongen van 16 op straat in elkaar geslagen voor telefoon

Een 16-jarige Apeldoorner is donderdagavond zonder reden in elkaar geslagen. Na een avond in de sportschool met een maatje werd onderweg onder handen genomen door een groep van zo’n 15 jongens.

Mobiele telefoon

De jongen fietste samen met z’n maatje na een avondje sportschool naar huis. Bij de parkeergarage op de Prins Willem-Alexanderlaan in zijn woonplaats besloten ze even te schuilen voor de regenbui. Daar stond ook een groep van zo’n 15 jongens en 3 daarvan namen het voortouw om de jongen naar zijn mobiel te vragen. Toen de jongen niet snel genoeg antwoordde, voelden de 2 van de 3 zelf in de jongen zijn zakken.

Jongen krijgt klappen

Omdat ze geen telefoon konden vinden, gaf één van de jongens de 16-jarige Apeldoorner een klap in zijn gezicht. Hierna kwamen er nog 4 jongens van de grote groep bij staan en kreeg de Apeldoorner een waar salvo van klappen en schoppen op zijn lichaam. Het zinloze gevecht eindigde toen de jongens werden gestoord door een auto. Nadat ze de fiets van de 16-jarige jongen op slot hebben gezet, rennen ze weg.

Verwondingen

De jongen heeft aangifte gedaan en heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis voor zijn verwondingen.