96 stembureaus in Apeldoorn vandaag geopend

Foto: pixabay CC0

Door heel de stad en heel de gemeente kun je vandaag je stem uitbrengen. Sowieso tussen 7.30 en 21.00 uur. Maar afhankelijk van de plek is dit soms ook korter of eerder. Dit komt omdat er in Apeldoorn ook een aantal bijzondere plekken zijn.

De eerste om 6.30 uur

Niet alleen in gemeentelijke gebouwen, maar ook in restaurants of een speeltuin kan deze keer gestemd worden. In de Stationsrestauratie kun je al vanaf 6.30 uur terecht. Bekijk hier de hele lijst.

Tientallen nachtelijke stemmers in Castricum

In Castricum, waar een stembureau al sinds middernacht open is, hebben in de eerste vier uur 35 mensen hun stem uitgebracht. De opkomst was met 25 mensen vooral in het eerste halfuur groot. Daarna kwamen nog slechts enkelen binnendruppelen.

Publiciteit

,,Het gaat vooral om de publiciteit”, zegt voorzitter Hans van Schoor van het stembureau. Hij wordt om 05.00 uur afgelost door de dagploeg. ,,Dan kunnen we ons gaan opwarmen”, zegt Van Schoor. Want in de bloemenwinkel in het station waar ze zitten ,,doet de verwarming het niet”, vertelt de goedlachse voorzitter die nog een lange dag voor de boeg heeft. Hierna trekt hij met een mobiel stembureau door Castricum en moet hij ’s avonds ook nog de stemmen gaan tellen.

Allereerste stem

De eerste stem in Castricum werd uitgebracht door Jari Legdeur. Hij is woensdag achttien geworden en mocht voor het eerst stemmen.

Het bericht Tientallen nachtelijke stemmers in Castricum verscheen eerst op Nieuws.nl