Landelijke Opschoondag: Nederland gaat weer zwerfvuil te lijf

Foto: Pixabay

Meer dan 100.000 Nederlanders gaan zaterdag op pad voor de Landelijke Opschoondag 2018. Kijk hier wat er bij jou in de buurt plaatsvindt. Met als motto ‘Eén buurt, één missie!’ houden de vrijwilligers hun traditionele buurtschoonmaak.

Nederland Schoon

Organisator van de zestiende editie van de Opschoondag is wederom stichting Nederland Schoon. De stichting werkt samen met bedrijven, burgers en overheid om het probleem van zwerfafval aan te pakken. ,,We willen ervoor zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft.” Tijdens de Opschoondag gaan jong en oud aan de slag om straten, pleinen en buurten te ontdoen van zwerfvuil. Het is dit jaar de bedoeling dat buurtbewoners ook de bakker, slager, wijkagent en snackbar in hun buurt uitnodigen om mee te helpen.

Zelf verantwoordelijk

Onderzoek van Motivaction uit 2017 wees uit dat 86 procent van de Nederlanders vindt dat zij zelf het meest verantwoordelijk zijn voor een schone buurt. Driekwart van de ondervraagden vindt dat er ook een grote verantwoordelijkheid bij de gemeente ligt. De landelijke aftrap is in Oss en wordt verricht door burgemeester Wobine Buijs.

Het bericht Nederland gaat weer zwerfvuil te lijf verscheen eerst op Nieuws.nl.