McDonald’s Apeldoorn maken omgeving schoon

Foto: Pixabay

Zaterdag deden de McDonald’s restaurant in Apeldoorn samen met 80 andere McDonald’s restaurants mee aan de Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks initiatief van Stichting NederlandSchoon.

Aandacht voor afvalbeperking

Met de deelname vraagt McDonald’s extra aandacht voor het beperken van zwerfafval. De medewerkers van de restaurants stroopten vanochtend de mouwen op om samen met zoveel mogelijk buurtbewoners en gasten de buurt op te ruimen. Zo dragen zij óók op Landelijke Opschoondag, net als op alle andere dagen in het jaar, actief bij aan een schonere omgeving.  mcdonald's

Start met crewontbijt en uitleg

Zaterdag organiseerden de restaurants in Apeldoorn Noord en in het centrum een zogenaamd crewontbijt voor medewerkers en hun families. Er werd voorlichting gegeven aan de gasten over wat McDonald’s zoal doet om zwerfafval te voorkomen. Vervolgens trokken de medewerkers de omgeving van het restaurant in om nog eens extra op te ruimen. Gasten en andere belangstellenden kregen de mogelijkheid om aan te sluiten.

Samen verantwoordelijk

Tijdens de Landelijke Opschoondag vragen bedrijven, organisaties en gemeenten door het hele land aandacht voor zwerfafval. Ook McDonald’s restaurants zetten zich tijdens deze dag extra in om zwerfafval in hun omgeving aan te pakken. “Zwerfafval is een verantwoordelijkheid van iedereen en om zwerfafval te reduceren moeten we samenwerken. We zijn hier natuurlijk elke dag mee bezig door het gasten zo makkelijk mogelijk te maken afval op te ruimen en speciaal getrainde buitendienst medewerkers in te zetten. Zeer belangrijk om er op een dag als deze nog eens extra aandacht aan te besteden.” Aldus Henk Koning, franchisenemer van de McDonald’s restaurants in Apeldoorn en Deventer.

McDonald’s en Stichting NederlandSchoon

Om de omgeving van de 245 McDonald’s restaurants in Nederland schoon te houden, heeft McDonald’s samen met Stichting NederlandSchoon onderzoek gedaan naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo zorgt McDonald’s voor prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle McDonald’s restaurants om het gasten zo makkelijk mogelijk te maken hun afval weg te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s en afval tot ver buiten het restaurantterrein. McDonald’s heeft de ambitie om het verzamelde afval nog slimmer te verwerken en te recyclen tot een hoogwaardige grondstof voor nieuwe toepassingen. Meer weten over de samenwerking van McDonald’s met Stichting NederlandSchoon en de initiatieven rondom zwerfafval? Kijk op mcdonalds.nl/meerweten.