Rotjes voortaan taboe met Oud en Nieuw in Apeldoorn?

Foto: Pixabay

Het kabinet komt nog dit jaar met een verbod op de verkoop van rotjes en ander ‘werpbaar knalvuurwerk’. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid hoopt zo het grote aantal ongelukken met de jaarwisseling te verminderen, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws.

Verscherping regels

Grapperhaus en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) willen dat mensen die vuurwerk aanschaffen in het vervolg ook een veiligheidsbril, aansteeklonten en stabiele afschietbuizen voor vuurpijlen meekrijgen. Dat wordt voor vuurwerkverkopers verplicht. Ook overweegt het kabinet het afsteken van vuurwerk minder lang toe te staan. Nu mag dat met Oud en Nieuw tussen 18.00 uur en 02.00 uur ’s nachts.

Alleen knalvuurwerk

De jaarwisseling geldt als het gevaarlijkste moment van het jaar. Er vallen jaarlijks honderden gewonden en geregeld zelfs doden. Het kabinet wil het niet bij een rotjesverbod laten, meldt RTL Nieuws. Maar voor een verbod op de verkoop van ander vuurwerk zou nu nog het draagvlak in de samenleving ontbreken.

Het bericht Rotjes voortaan taboe met Oud en Nieuw verscheen eerst op Nieuws.nl.