De 1 april-grappen schieten heel Nederland door

Foto: FB Apenheul

Verschillende mediabedrijven zijn de afgelopen weken weer bestookt met bijzondere acties en gebeurtenissen die toevallig allemaal rond 1 april plaats hebben.

De 1 aprilgrap leeft en sommigen maken het met realistische filmpjes wel heel geloofwaardig

Harderwijk groet Apeldoorn

Één van de vier kunstwerken in Harderwijk van Patrick Visser stond vanochtend voor de ingang van de Apenheul in Apeldoorn.

Geurtjes en leugens

Afvalinzamelaar Van Kaathoven lanceert ‘met trots’ de Afval Aroma’s, een parfumlijn met geuren als ‘Gemaaid Gras’, ‘Hout Couture’, ‘Rest is Best’ en ‘Eau de Frietvet’. Ze bestaan uit natuurlijke ingrediënten rechtstreeks afkomstig uit de vuilniswagen.

KNGF Geleidehonden gaat een proef houden met leugendetectiehonden. De proef moet uitwijzen of de honden in staat zijn de leugen van de waarheid te onderscheiden via iemands lichaamsgeur.

1 aprilRexona komt met een nieuwe anti-transpirantroller met twee kanten, voor de linker- en de rechteroksel. De rechteroksel van de vrouw zou namelijk 30 procent meer zweetlucht produceren dan de linkeroksel, door de complexe hormoonhuishouding van de vrouw.

Recruitmentbedrijf Eager People lanceert een uitlaatservice voor kantoormedewerkers. ,,De uitlaatservice brengt passieve collega’s op een speelse manier in beweging en draagt daarmee bij aan een lager ziekteverzuim, meer werkplezier en een hogere vitaliteit.”

Stressvrij en een goeie bui

Comedian Jochem Myjer gaat een keuzevak geven aan de Universiteit Leiden. In het vak ‘Geen paniek – Stressvrij door je studententijd’ helpt Myjer studenten hun drukke bestaan relativeren.

Shell start als eerste bedrijf ter wereld met Mood Detection-technologie aan de pomp. Terwijl de klant de auto voltankt, wordt (na goedkeuring) door speciale software het humeur gedetecteerd en een barista-koffie gekozen.

Chocola hoort erbij

Burger King introduceert een nieuwe versie van de Whopper: The Cocolate Whopper, van chocolade en gesuikerde ingrediënten

Chocomel heeft ook een nieuw product: de Chocomel Spray Tan. Daar word je bruin van! Niet om te eten dus, hoewel…

 

Duurzame bouwmarkt Eco-Logisch start een experiment met mensenhaar als isolatiemateriaal. Het haar krijgt daarmee zijn oude functie terug om ons warm houden. Het bedrijf roept op je haren op te sturen!

Baby-achtbaan, krimpende Audi’s en fluitende conducteurs

De Efteling heeft achtbaan de Python een flinke opknapbeurt gegeven. In samenwerking met Maxi-Cosi is de Python nu geschikt gemaakt voor Maxi-Cosi’s en ja, 3G met je baby, hartstikke veilig!

 

Audi komt met een ‘downsizing assistant’ die het chassis van de auto tot 15 procent laat krimpen om in een krappe parkeerplaats te passen.

 

Ten slotte de NS. Die organiseert sinds september de cursus ‘manueel fluiten’ voor alle conducteurs. Kapotte of verloren fluiten worden namelijk vanaf eerste paasdag niet meer vervangen en dan moet je op je vingers kunnen fluiten.

NS online

@NS_online

Sinds september volgen al onze conducteurs de cursus . Kapotte of verloren fluiten worden vanaf 1e Paasdag namelijk niet meer vervangen. Carola neemt je mee op deze bijzondere cursusdag, maar het blijkt geen fluitje van een cent.