Opening foto-expositie ‘Hoe Kijkt Autisme’ in stadhuis

Foto: Still Veluwezoom in Beeld

Hoe kijken mensen met autisme naar de werkelijkheid? En welke emoties roepen beelden bij hen op? Op die vragen wil fotograaf Ivo Ketelaar een antwoord geven met zijn expositie ‘Hoe Kijkt Autisme’.

Internationale Autisme Week

Afgelopen dinsdag opende wethouder Ben Bloem de tentoonstelling in het stadhuis. Deze week is het Internationale Autisme Week, een week die bedoeld is om de kennis over – en het begrip voor – autisme te vergroten. De expositie draagt daar op een bijzondere manier aan bij. Fotograaf Ivo Ketelaar heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme) en hij is dus ervaringsdeskundige. Wethouder Ben Bloem: “Over mensen met autisme bestaan vaak stereotype beelden die geen recht doen aan de werkelijkheid. Ivo geeft ons op een heel persoonlijke manier een inkijkje in het echte leven van mensen met autisme.”

Zichtbare emoties

Met de tentoonstelling bestrijdt Ivo Ketelaar het beeld dat mensen zoals hij geen emoties hebben: “Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik toon ze in deze expositie. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen.”

‘Hoe Kijkt Autisme’ is nog t/m 23 april te zien in het stadhuis van Apeldoorn.