Koningsdag nadert en hier lees je de agenda en informatie

Foto: Pixabay

Omdat er een flink aantal activiteiten worden georganiseerd, is er door de stichting Oranjefeesten Apeldoorn een infoblad uitgegeven.

Kleedjesmarkt

De verkoop van de kleedjes voor de kleedjesmarkt Koningsdag vindt plaats op 14 april in het ACEC gebouw aan de Roggestraat (achter CODA). Dus NIET meer in de Korenpassage. De verkoop begint om negen uur. Een kleedje kost 10 euro (contant betalen), maximaal twee kleedjes per persoon. Straten; traject Nieuwstraat, Vosselmanstraat, Roggestraat; paden rond het Beekpark, Paslaan vanaf de Hoofdstraat, Hoofdstraat-Zuid en de Beekstraat, Marktstraat vanaf de Hoofdstraat.

Amateurartiesten

Vindt je het leuk om aan de bezoekers van Koningsdag te laten zien wat je kunt, bijvoorbeeld als muzikant, jongleur, goochelaar of turner, meldt je dan aan en je krijgt een leuke plaats krijgt in de route van de kleedjesmarkt. Je mag ook samen met anderen optreden. Je krijgt een kleine vergoeding en het geld dat je ophaalt mag je uiteraard zelf houden. Vindt de jury je optreden ook erg goed dan verdien je misschien nog een prijs.

Oranjebazaar

Grijp je kans en doe mee met de Oranjebazaar tijdens Koningsdag in Apeldoorn! Je kunt  natuurlijk op de kleedjesmarkt in de stad staan, maar hoe leuk is het om je spulletjes te verkopen vanuit een echte marktkraam. Wordt voor 1 dag marktkraamverkoper! Dat kan in het Oranjepark. Je kan je aanmelden voor een marktkraam met een luifel erboven en dat kost 60 euro. Lees van tevoren wel even goed de voorwaarden want het is zeker anders dan de Kleedjesmarkt.

Kermis

De opening van de kermis is op woensdagmiddag 25 april om twee uur. De kermis is tot en met 3 mei dagelijks open in de middag en de avond. Zondag 29 april en woensdag 2 mei zijn de eurodagen en komen bekende televisiefiguren.

Openingstijden

Op Koningsdag kun je vanaf negen uur op de kleedjesmarkt terecht en vanaf tien uur in het Beekpark (kinderattracties), het Oranjepark (cultuur en artiesten) en het Oranje Nassau Paviljoen (ACEC) (kunst). Om elf uur is in het Oranjepark de officiële opening door de burgemeester.

Meer informatie en aanmelden voor de Oranjebazaar en voor het optreden als amateurartiest op www.k055.nl