Don Bosco en Draisma BV ontvangen erkenning voor mantelzorgvriendelijk beleid

Foto: De Kap

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Don Bosco Apeldoorn en Aannemingsbedrijf Draisma hebben gisteren de erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’ gekregen. Op 2 juli ontvangt ook stichting Foenix Apeldoorn deze erkenning.

Gezamenlijke bijeenkomst

Stichting de Kap reikte de erkenning uit tijdens een bijeenkomst die de stichting samen met de gemeente organiseerde over het thema ‘Apeldoorn maakt werk van mantelzorg’. De meeting is een van de activiteiten die Apeldoorn organiseert om de positie van personeel met mantelzorgtaken te verbeteren.

Schipperen tussen werk en zorg

Nederland telt zo’n 2,6 miljoen mensen die mantelzorger zijn voor een naaste. Ruim 70% van hen combineert die zorg met een baan. Veel werkgevers hebben dan ook medewerkers in dienst die mantelzorger zijn. Voor deze medewerkers is het vaak schipperen tussen werk en zorg, en ze kunnen daardoor overbelast worden. Wilt u hier als werkgever iets aan doen? Dan kunt u contact opnemen met de mantelzorgmakelaar van de Kap, die u kan ondersteunen bij het ontwikkelen van een mantelzorgvriendelijk werkklimaat.

Meer informatie