Wethouder Mark Sandmann opent projectweek op Veluws College

Foto: Pixabay

Het Veluws College Mheenpark werkt deze week met leerlingen uit verschillende landen aan het Erasmusproject The Green Case: een project over duurzaamheid.

Project

Wethouder Mark Sandmann opende de projectweek afgelopen maandag met een presentatie over de manier waarop Apeldoorn duurzaamheid invult. The Green Case is een tweejarig internationaal project. In het kader van dit programma zijn er deze week studenten uit Litouwen, Polen, Italië en Turkije te gast op het Veluws College Mheenpark. Ze buigen zich samen met de Nederlandse leerlingen over thema’s zoals de grootte van je ecologische voetafdruk en het belang van een circulaire economie.

Duurzame vakmensen

Wethouder Sandmann vertelde de leerlingen hoe Apeldoorn zich inzet voor de energietransitie, voor schone technologie en een circulaire economie. Hij liet een aantal concrete projecten zien waaraan in Apeldoorn wordt gewerkt, zoals het energiezuiniger maken van gebouwen en het aanleggen van zonneparken. “Samen met lokale ondernemingen, opleidingen en bewoners kunnen we een duurzame toekomst creëren”, zei Sandmann. “Maar daarvoor zijn veel vakmensen nodig. Misschien overwegen jullie een baan in de duurzame technologie. Zo niet, denk er dan nog eens over: het zou wel eens een heel goede keuze kunnen zijn.”