Wethoudersportefeuilles Apeldoorn onderverdeeld in vijf thema’s

Foto: Pixabay

De vijf coalitiefracties hebben de afgelopen weken een nieuwe visie voor de toekomst van Apeldoorn geformuleerd. Hieruit zijn vijf thema’s naar voren gekomen.

5 thema’s

Iedere wethouder wordt verantwoordelijk voor één van deze thema’s:
• Ruimte en economie (ondernemende stad)
• Burgerparticipatie en revitalisering
• Inclusieve stad (comfortabele gezinsstad)
• Duurzaamheid en toeristisch toplandschap
• Financieel gezond
Formateur Jenny Elbertsen informeerde vanavond de raad over de voortgang van de coalitiebesprekingen. “De onderhandelingen lopen goed en constructief”, aldus Elbertsen.

Coalitiebesprekingen

Na de informatiefase is de formateur in gesprek gegaan met de fracties VVD, Lokaal Apeldoorn, D66, GroenLinks en CDA. Ook is er een gesprek geweest met burgemeester John Berends en gemeentesecretaris Yolande van der Meulen. Elbertsen geeft aan dat er vanuit de samenleving ruim 90 tips en adviezen zijn binnengekomen. Deze worden betrokken bij de onderhandelingen evenals de input van de partijen uit de informatieronde.

Beoogd wethouders

De beoogd wethouders zijn inmiddels bekend. Dit zijn: Jeroen Joon (VVD), Wim Willems (Lokaal Apeldoorn), Nathan Stukker (CDA), Detlev Cziesso (GroenLinks) en Mark Sandmann (D66). Wie welke portefeuille krijgt is nog niet bekend.

Verdere verloop

Op dit moment kan formateur Elbertsen nog geen vaste einddatum aangeven waarop het bestuursakkoord gepresenteerd zal worden. De komende periode gaan de fracties verder onderhandelen over de nieuwe visie van Apeldoorn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen