Economie op Veluwe groeit mee met gemiddelde

Foto: Pixabay

De Nederlandse economie groeide afgelopen jaar gemiddeld 3,2 procent. Op de Veluwe was dat 3,16%.

Grote steden

Almere en de regio Eindhoven zagen het afgelopen jaar de sterkste economische groei. Met een groei van 4,9 procent voor beide regio’s werden de vier grote steden allemaal afgetroefd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de vier grote steden groeide de economie van Amsterdam net als voorgaande jaren met 3,9 procent het snelst. Amsterdam deed goede zaken met de groot- en detailhandel. Dat gold overigens ook voor Rotterdam (plus 3,3 procent) en Utrecht (plus 3,2 procent).

Economie in de regio

De regio Zuidoost-Noord-Brabant waartoe Eindhoven behoort dankte zijn groei aan de industrie en zakelijke dienstverlening, die daar ruim zijn vertegenwoordigd. Almere profiteerde van de opmars van leasebedrijven. Flevoland was mede daardoor de provincie met de sterkste groei, voor Noord-Brabant en Noord-Holland.

Krimp

Groningen was de enige regio met krimp. De afname kwam door de afname van de aardgaswinning. Ook de naburige regio’s Friesland en Drenthe hadden daar last van, maar die hadden nog wel groei.

Het bericht Economie groeit hardst in Eindhoven en Almere verscheen eerst op Nieuws.nl.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen