Bevlogenheid en enthousiasme tijdens infoavond Voor Apeldoorn

Foto: Pixabay

Een gemengd gezelschap van betrokken en actieve inwoners was maandagavond 23 april aanwezig bij de informatiebijeenkomst over het nieuwe lokale crowdfundingplatform Voor Apeldoorn.

Bevlogenheid en enthousiasme tijdens infoavond Voor Apeldoorn

Na een presentatie over het platform door Martijn Arnoldus en Mirjam van ’t Slot van stichting Voor je Buurt, kwamen vier initiatiefnemers aan het woord. Deze bevlogen Apeldoorners vertelden over hun initiatieven en hun ervaring met crowdfunden.

Burgerinitiatieven

Gemma van der Spek van de Energiefabriek vertelde dat zij burgerbankjes in het Zwitsalpark wil laten plaatsen. Ook Mart Nederhof deed een oproep om zijn campagne te steunen. Hij wil een stadstuin realiseren in het Havenpark. Daarvoor heeft hij naast geld ook vrijwilligers nodig voor de aanleg en het onderhoud. Adèle Reiss van Kunstwerk(t) liet de aanwezigen weten dat zij zich inzet voor een leefbare stad: ze hoopt voldoende geld op te halen om het Leienplein van een kunstwerk te kunnen voorzien.

Streefbedrag gehaald

Henk Weltje van het boek De Apeldoornse Grift en haar stroomgebied was de vierde initiatiefnemer die zich presenteerde op de informatieavond. Hij vertelde: “Ik kijk minimaal vier keer per dag op mijn pagina om te zien of er alweer gedoneerd is”. Voor Henk werd het een mooie avond, want dankzij donaties uit de zaal haalde hij nog voor het eind van de avond zijn streefbedrag. Alle vier initiatiefnemers zijn het erover eens: crowdfunden is hard werken, maar het levert je naast een mooi bedrag voor het realiseren van je project ook leuke contacten op en een betrokken netwerk.

Nieuwe partner

Tijdens de avond werden lokale organisaties opgeroepen om zich als partner bij het platform aan te sluiten. Apeldoorn Pakt Aan gaf hier ter plekke gehoor aan. Deze organisatie wil zich inzetten om vrijwilligers te vinden voor initiatieven van Voor Apeldoorn.

Ook meedoen?

Hebt u als inwoner mooie plannen voor Apeldoorn en denkt u erover om te gaan crowdfunden? Of wil uw organisatie misschien partner worden van Voor Apeldoorn? Kijk dan op het platform of neem contact op via [email protected].