Creatieve speeddate voor werkzoekende 50-plussers

Foto: Pioxabay

Op de speeddate die FactorWerk vorige week donderdag organiseerde voor werkzoekende 50-plussers, draaide het nu eens niet om opleiding en werkervaring. In plaats daarvan gingen de gesprekken over competenties.

Creatieve speeddate voor werkzoekende 50-plussers

Wethouder Johan Kruithof, voorzitter van FactorWerk, opende de speeddate in ACEC. Hij benadrukte dat 50-plussers een toegevoegde waarde hebben op de arbeidsmarkt. “Ze hebben levens- en werkervaring en zijn flexibel inzetbaar. Steeds meer werkgevers gaan de waarde van deze groep werknemers ook zien. En we hebben ze hard nodig de komende tijd.”

Mismatch

Dat deze groep toch niet zo gemakkelijk aan het werk komt, heeft te maken met een mismatch op de arbeidsmarkt. Op basis van hun cv – met opleiding en werkervaring – worden sommige werkzoekenden afgewezen, terwijl ze vaak meer te bieden hebben. Daarom koos FactorWerk bij deze speeddate voor een focus op de talenten en vaardigheden van de werkzoekende 50-plussers. Om de ontmoeting op gang te helpen, werden er badges gebruikt die oplichtten als een werkgever en werkzoekende bepaalde competenties deelden – ‘Een badge to match’.

Verder kijken

De speeddate leverde mooie gesprekken op tussen de ruim 70 werkzoekenden en 18 werkgevers die aanwezig waren. Er was ruimte om verder te kijken dan het beroep dat iemand in het verleden heeft uitgeoefend, en voorbij leeftijd en loopbaan.

FactorWerk

FactorWerk is een samenwerkingsverband van diverse organisaties, scholen en gemeenten in de regio Stedendriehoek, waaronder Apeldoorn.