Bijna hele bestuur 50PLUS stapt op in crisis

Foto: 50PLUS Apeldoorn

De landelijke tak van de partij 50PLUS heeft maandagavond een flinke tik gekregen. De Apeldoornse afdeling zal weinig gaan merken van de bestuurscrisis. Zeven van de acht leden van het hoofdbestuur van 50PLUS zijn maandagavond opgestapt. Secretaris Hylke ten Cate blijft vooralsnog als enige bestuurslid over.

Bijna hele bestuur

De bestuurscrisis begon toen Marianne Fennema rond 20.00 in felle bewoordingen liet weten het niet eens te zijn met de bestuursstijl en werkwijze van het bestuur onder leiding van voorzitter Jan Zoetelief, zegt een woordvoerder van het bestuur. Na haar mail volgden de andere bestuursleden met hun ontslagbrieven.

Zetel neer na kritiek

Voorzitter Jan Zoetelief voelde zich genoodzaakt om eveneens zijn taken neer te leggen, vanwege het terug treden van de andere leden ,,zo vlak voor de Algemene Vergadering”. Op 26 mei moet op die vergadering een nieuw bestuur gekozen worden. De fracties van 50PLUS in de Eerste en Tweede Kamer keerden zich in april ook al tegen Zoetelief. Volgens politiek leider Henk Krol is het hem te verwijten dat het ledenaantal van de partij daalt.

Komende vergadering

De fracties schaarden zich daarom bij de komende bestuursverkiezing achter voormalig VVD’er Geert Dales als voorzitter. Volgens de 50PLUS-woordvoerder blijft Jan Zoetelief op 26 mei verkiesbaar.

Het bericht Bijna hele bestuur 50PLUS stapt op in crisis verscheen eerst op Nieuws.nl.