Groei&Bloei organiseert Oost-Nederlands kampioenschap Bloemschikken in Twello

Foto: Pixabay

Reuzeblij is de organisatie met de locatie en de medewerking van het AOC Oost in Twello. Een prachtig modern gebouw met veel glas, gekleurd glas en hout.

Kleurige transparantie

De uitstraling van het gebouw is dan ook het thema van de wedstrijd: “kleurige transparantie”. Een thema dat veel ruimte biedt voor uitwerking door de 51 deelnemers. Op 26 en 27 mei organiseert Groei & Bloei, afdeling Apeldoorn, het Oost Nederlands Kampioenschap Bloemschikken in het AOC Oost. Op 26 mei is de wedstrijd en op 27 mei van 10.00 tot 16.00 uur is het publiek welkom om de creaties te komen bekijken.

Groei&Bloei Kampioenschap

De beginners maken alleen een vrij stuk terwijl de wat meer ervaren kandidaten een vrij en een verplicht stuk maken. Het vrije stuk kan naar eigen inzicht worden gemaakt naar het thema (alleen de maten zijn vooraf bepaald). Voor het verplichte stuk worden alle materialen door de organisatie aangereikt. Na het maken van de stukken worden deze door een deskundige jury beoordeeld op de onderwerpen techniek, totaal uitstraling en uitbeelding van thema. Daarna worden de stukken met de deelnemers besproken en de uitslag bekend gemaakt.

Hoop te zien

Zondag 27 mei, van 10.00 tot 16.00 uur kan het publiek komen genieten van de bijna 100 wedstrijdstukken. Daarnaast wordt de algemene ruimte van het gebouw gedecoreerd door leerlingen van de opleiding bloemsierkunst van het AOC. Ook zullen een paar stukken van Miranda ter Voorde van het bedrijf Meesterlijk Geschikt uit Apeldoorn, die zij heeft gemaakt tijdens de demonstratie voor de deelnemers, worden tentoongesteld. U bent van harte welkom om al dit moois te komen bewonderen in het gebouw van het AOC Oost aan de Meester Zwiersweg 4 te 7391 HD in Twello.