Kaartverkoop van de NJO Muziekzomer 2018 is weer gestart

Foto: Pixabay

Start kaartverkoop NJO Muziekzomer 2018

De kaartverkoop van de NJO Muziekzomer 2018 is weer gestart! Liefhebbers van muziek en festivals kunnen kaarten voor concerten op de meest bijzondere locaties van Gelderland in de wacht slepen. Tussen 3 en 19 augustus verzorgen gepassioneerde jonge talenten een gevarieerd programma met onder andere opera, dans- en theatervoorstellingen, sprookjes, de mooiste symfonieën en muzikale fiets- en wandeltochten.

Hoogtepunten

Op vrijdag 3 augustus is de aftrap van de NJO Muziekzomer in het altijd gezellige Cultuurkwartier te Apeldoorn. Hier geeft young artist in residence Pieter van Loenen al een tipje van de sluier van één van zijn programma’s en krijgt het publiek tevens een voorproefje van de opera Così fan tutte.

Natuurlijk kan er weer genoten worden van de grote orkesten, maar de reeks aan ensembles die zeer uiteenlopende stukken aan het publiek zullen presenteren doet hier niet voor onder. Ook die musici laten horen dat zij veel talent en passie in zich hebben.

Locaties

Even bijzonder als de musici zijn ook de locaties die zij dit jaar aandoen. De bergen en dalen van Gelderland, Museum Orientalis, de romantische schaapkooi in Ermelo, de Aardbeientuin, Fort Lent, Kasteel De Vanenburg en de eenzame hoogte van Uitkijktoren De Koepel zullen weerklinken met hun prachtige muziek.

Meer dan alleen muziek

Naast de verschillende mooie orkestwerken die de Muziekzomer sieren, vinden er ook andere activiteiten plaats: openbare repetities, de Veluvine Fietstocht, familievoorstellingen Assepoester en De Grote Pinguïn en Bananen Show, de opera Così fan tutte onder regie van Daniël van Klaveren, Muziek in de Beekbergse tuinen, Muziekzomercafés en een uitstapje naar het Concertgebouw in Amsterdam. Ook dit jaar zijn er weer diverse dinerarrangementen en wordt er zelfs een romantische muzikale picknick georganiseerd.

—————————————————————————————————————————————-

NJO Muziekzomer

3 tot en met 19 augustus 2018 Met o.a.: Orkesten Nationaal Jeugd Orkest, JeugdOrkest Nederland, Jong Metropole Opera’s Così fan tutte, De Grens Dans Over Orpheus Ensembles Ardemus Kwartet, Ensemble Mescolare, Jelmer de Moed & Rik Kuppen, Duo de Bontebal, Duo Klep & Rouschop, Helikon Kwartet, Firgun Ensemble, EtCætera Kwintet, Suol Koperkwintet, Tri au Bois Dirigenten Antony Hermus, Vince Mendoza, Bas Wiegers, Jurjen Hempel Samenwerkingspartners Dutch National Opera Academy, Kameroperahuis Instrumentale solisten Pieter van Loenen, Maria Milstein, Joseph Moog, Maria Nemtsova Regisseurs Saskia Bonarius, Margrith Vrenegoor, Daniel van Klaveren, Mart van Berckel, Lisenka Heijboer Choreograaf Peter Leung Componisten Brahms, Mozart, Jeths, Stravinsky, De Graaff, Prokofjev, Schönberg, Sjostakovitsj, Debussy, Durey, D’Harcourt – Young artist in residence is dit jaar Pieter van Loenen. Deze jonge violist speelt in samenwerking met een scala van andere artiesten in de dynamische dansvoorstelling Over Orpheus, dealt met de duivel in l’Histoire du soldat, speelt de sterren van de hemel met zijn uitvoering van Verklärte Nacht en vertelt het verhaal van keizer Wilhelm II in De Grens. – Kijk op www.muziekzomer.nl voor de meest actuele informatie.

—————————————————————————————————————————————-