Helicon Koningsschool mini-festival op 12 juli

Foto: Helicon

Helicon MBO Apeldoorn gaat vanaf schooljaar 2018-2019 samen met Helicon MBO Velp verder als één sterke groene mbo-school op Landgoed Larenstein in Velp.

150 jaar groen onderwijs

Dat betekent dat er een einde komt aan meer dan 150 jaar groen onderwijs in Apeldoorn. Om iedereen de gelegenheid te bieden goed afscheid te kunnen nemen van de Koningsschool, of bosbouwschool zoals hij ook bekend staat, organiseert de school samen met zijn partners een mini-festival. Iedereen is van harte welkom.

Terrein Helicon

Het buitenterrein van de school aan de Loolaan wordt op 12 juli omgetoverd tot festivalterrein waar veel te beleven valt. Bezoekers kunnen zien en ervaren wat ‘groen’ voor de samenleving heeft betekend en blijft betekenen, ook straks in Velp. Met een aantrekkelijk programma met leuke activiteiten voor jong en oud, ruimte voor een hapje, drankje en ontmoeting en natuurlijk een officieel moment van afscheid. Een interessante dag voor: relaties, oud-leerlingen en -docenten, huidige leerlingen en hun ouders, buren en overige geïnteresseerde Apeldoorners.

Een voorproefje: van carven tot schapendrijven

Zoals het een goed festival betaamd is er volop muziek en zijn er diverse foodtrucks. Dit festival biedt iets extra’s: allerlei workshops en demo’s die te maken hebben met de vakgebieden waarvoor Helicon opleidt. Denk aan een workshop grof wild, demo’s houtsnijden, carven, klimmen en zagen. Maar ook demo’s met schapen drijven en politiehonden zullen veel bezoekers interesseren. In de buitenbioscoop met natuurfilm kunnen bezoekers even chillen en alumni kunnen bijpraten in de oud-leerlingen corner. Voor de kleine bezoekers is er een luchtkussen en wordt er geschminkt.

Ludieke sluiting

Het festival duurt van 16.00u tot 20.00u en om 19.30u zal de school op een ludieke manier gesloten worden. Entree is gratis.

 

Cookieinstellingen