Apeldoorn kan 2017 dichtdoen met 20 miljoen euro in de plus

Foto: Pixabay

De gemeente Apeldoorn heeft in 2017 19,9 miljoen euro meer ontvangen dan uitgegeven. Dat blijkt uit de jaarrekening van 2017. De gemeente laat daarmee een solide financiële huishouding zien. Apeldoorn staat er nu dan ook een stuk beter voor dan een paar jaar geleden.

Vanuit diep dal

Wethouder van financiën Detlev Cziesso is blij met de uitkomsten van de jaarrekening. “Het laat zien dat ons financiële beleid van de laatste jaren goed uitpakt. Het gaat zelfs sneller dan verwacht.” Maar hij waarschuwt ook: “Apeldoorn komt uit een diep dal. Ook voor de komende jaren zullen wij dus nog hard moeten werken om financieel weer helemaal gezond te worden.”

Toekomstgericht

Desalniettemin ziet Cziesso ook kansen. “Met dit soort goede berichten kunnen wij ook voorzichtig kijken naar investeringen die bijdragen aan onze doelstellingen om Apeldoorn nog leuker, aantrekkelijker, socialer en leefbaarder te maken.” Eén van de redenen dat de resultaten van 2017 zo positief zijn, is dat het weer goed gaat met het Grondbedrijf. Door de aantrekkende economie worden de gronden sneller verkocht dan voorheen, waardoor het Grondbedrijf weer meer winst maakt.

 

Cookieinstellingen