Na de bouwvak start BAM Bouw en Techniek Regio Oost met verbouwing

Foto: Google Street View

Vorige week ondertekenden wethouder Wim Willems en directeur Rolf Abbringh van BAM Bouw en Techniek – Regio Oost de overeenkomst voor de verbouwing van het stadhuis. Na de bouwvak gaat de aannemer het stadhuis verbouwen tot het Huis van de Stad.

Lokale partij

Tijdens de verbouwing verhuizen de publieksbalies naar het Activerium. Het Omgevingsloket, het Energieloket en de Kavels+Pandenwinkel verhuizen naar het voormalig Belastingkantoor aan het Stationsplein. Op 1 januari 2020 wordt het Huis van de Stad in gebruik genomen. Na het doorlopen van twee Europese aanbestedingsprocedures is BAM Bouw en Techniek, gevestigd in Apeldoorn, geselecteerd als aannemer voor de renovatie van het stadhuis. Duurzaamheid is een belangrijk vertrekpunt voor de renovatie. BAM zet in haar aanpak maximaal in op hergebruik van materialen en toepassing van biobased nieuwe materialen. Voor de verbouwing van het stadhuis werkt BAM samen met lokale werknemers en onderaannemers.

Verhuizing publieksbalies

Vanaf 2 juli kunnen inwoners voor alle gemeentelijke dienstverlening terecht bij het Werkplein Activerium en Inkomen aan de Deventerstraat 46. Inwoners kunnen hun fiets daar makkelijk kwijt. Bezoekers die toch met de auto komen, kunnen hun auto op vijf minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Marktplein. Bij het Werkplein Activerium is een aantal invalideparkeerplaatsen aanwezig.

Verhuizing overige medewerkers en loketten

De overige medewerkers verhuizen in augustus naar het voormalig Belastingkantoor. Ook het Energieloket, het Omgevingsloket en de Kavels+Pandenwinkel verhuizen naar het pand aan het Stationsplein. Het verhuizen van de publieksbalies en de medewerkers biedt de beste garantie voor de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening, de kwaliteit van de verblijfsomgeving voor medewerkers en bezoekers en geeft financieel dezelfde uitkomst qua kosten. De kosten voor de verbouwing kunnen gedekt worden uit het bestaande krediet. Ook geeft de aannemer een korting bij het verhuizen naar een tijdelijke locatie.

Compact en goedkoper

Nu het stadhuis een kwart eeuw oud is, is groot onderhoud noodzakelijk. Zo moet bijvoorbeeld het klimaatsysteem volledig vernieuwd worden en wordt het gebouw energiezuiniger gemaakt. Daarnaast wordt het gebouw verbouwd zodat de dienstverlening kan verbeteren en meer medewerkers in het stadhuis een werkplek krijgen. Dit groot onderhoud zorgt voor compacte en efficiënte huisvesting van medewerkers. Het kantoor van het Activerium is daardoor niet meer nodig en de energierekening gaat fors omlaag. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen