Pokémon-gezin uit Apeldoorn doet weer mee aan WK Pokémon

De familie Marsan tijdens de wekelijkse Pokémon liga in Real-X
Foto:

Het Apeldoornse gezin Marsan kwalificeert zich wederom voor het Pokemon Wereldkampioenschap.

WK Pokémon

Het WK is ditmaal in Nashville, Tennessee (VS). Christian (14 jaar) en de tweeling Lise en Emma  (12 jaar) kwalificeren zich alle drie in de Senior divisie. Dit jaar is ook vader Percy Marsan van de partij. De familie heeft een lange geschiedenis in het spelen van Pokémon Trading Card Game. “De kinderen hebben altijd genoten van het spelen van Pokémon-spellen”, zegt vader Percy. Als Nederlandse gekwalificeerde spelers mogen de Marsannen op kosten van de Pokémon organisatie naar het WK in Nashville wat plaatsvindt van 23 augustus t/m 27 augustus.

Real-X Zwitsalterrein

In de hal van het indoor skatepaleis Real-X aan de Vlijtseweg 148, wordt elke dondermiddag met Pokémon kaarten gespeeld. Het gaat om een strategisch kaartspel (vergelijkbaar met schaken) dat gespeeld wordt met zogenoemde ‘decks’ van 60 kaarten. Volgens moeder Tamar blijven de wedstrijden vriendelijk en door het samen spelen en veel samen op pad te zijn, is ons gezin hechter geworden. “Naast het delen van succes, helpen we elkaar ook om het hoofd te bieden aan een nederlaag,” zegt ze. “We hebben enorm veel plezier tijdens het reizen naar wedstrijden en het bespreken van Pokémon-strategieën tijdens het avondeten!” 2017/2018 was een lang seizoen, kijkt het gezin Marsan terug. Wij zijn in Liverpool, London, Bremen, Stuttgart en Sheffield geweest naast de wekelijkse nationale wedstrijden door heel Nederland. Maar het was ook heel gezellig!

Hulp bij schoolwerk

De kinderen vertellen dat het reizen hen heeft geholpen op school. “Tuurlijk het kost veel tijd, maar we hebben veel nieuwe (internationale) vrienden gemaakt en praten en lezen alles in het Engels. Daarnaast moeten we veel rekenen tijdens het spelen, omdat de aanvallen heel ingewikkeld zijn.”

Wie ook Pokémon wil leren spelen, of wil spelen tegen WK-toppers, kan na de zomervakantie op donderdagen vanaf 15 uur terecht bij Real-X, op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Meer info is te vinden op www.real-x.org.

De familie Marsan voor het pand van Real-X op het Zwitsal terrein