Volgende week start de NJO Muziekzomer

Foto:

Tussen 3 en 19 augustus verzorgen ruim 300 gepassioneerde jonge talenten van het Nationaal Jeugd Orkest meer dan 65 concerten op de meest bijzondere locaties van Gelderland, met uitstapjes naar Amsterdam en Zeist. Lees hier waar in Apeldoorn

NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer biedt een gevarieerd programma vol opera, kamermuziek, dansvoorstellingen, muziektheater, de mooiste symfonieën en muzikale fiets-, wandel- en ontdekkingstochten. Op vrijdag 3 augustus is de aftrap van de NJO Muziekzomer in het Cultuurkwartier te Apeldoorn. Hier licht young artist in residence Pieter van Loenen een tipje van de sluier van één van zijn programma’s en krijgt het publiek tevens een voorproefje van de opera Così fan tutte.

De eerste voorstellingen van de NJO Muziekzomer zijn al uitverkocht, maar er staan nog genoeg andere mooie concerten en evenementen op het programma.

Opera

Mozarts intrigerende opera Così fan tutte, gezongen door de jonge talenten van Dutch National Opera Academy, vertelt het verhaal van twee jonge liefdesparen die elkaar uittesten. In deze eigentijdse en tóch klassieke versie van de opera, onder regie van Daniël van Klaveren, komen bezoekers ogen en oren tekort. Binnen het prachtige historische pand van Luxor Live worden verschillende speelplekken rondom het orkest en publiek gecreëerd, waardoor de toeschouwer midden in het verhaal zit.

Kinderen

Ook aan de kleintjes is gedacht: In Assepoester speelt het voltallige Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus een selectie uit Prokofjevs Assepoester suites terwijl poppenspeler Rieks Swarte zijn tekeningen van de mooie Assepoester, haar kwaadaardige stiefzussen en natuurlijk de prins live tot leven brengt via videoprojecties. Op het grote scherm ziet het publiek hun ruzies, ritjes in de sprookjeskoets en romantische dansjes. In De Grote Pinguïn en Bananen Show reizen de pinguïns van Katona de halve wereld af op zoek naar hun eerste levensbehoefte: bananen! Het swingende Ardemus Kwartet neemt de kinderen op sleeptouw in deze muzikale reis. Deze grappige en ontroerende muziekvoorstellingen (6+) zijn leuk voor jong en oud, dus de hele familie kan mee!

NJO Muziekzomer | 3 tot en met 19 augustus 2018

Met o.a.: orkesten Nationaal Jeugd Orkest, JeugdOrkest Nederland, Jong Metropole opera’s Così fan tutte, De Grens dans Over Orpheus ensembles Ardemus Kwartet, Duo de Bontebal, Duo Klep & Rouschop, Ensemble Mescolare, EtCætera Kwintet, Firgun Ensemble, Helikon Kwartet, Jelmer de Moed & Rik Kuppen, Suol Koperkwintet, Tri au Bois dirigenten Antony Hermus, Vince Mendoza, Bas Wiegers, Jurjen Hempel samenwerkingspartners Dutch National Opera Academy, Kameroperahuis instrumentale solisten Pieter van Loenen, Maria Milstein, Joseph Moog, Maria Nemtsova regisseurs Daniël van Klaveren, Saskia Bonarius, Margrith Vrenegoor, Mart van Berckel, Lisenka Heijboer choreograaf Peter Leung componisten Brahms, Debussy, Ellington, De Graaff, Sjostakovitsj, D’Harcourt, Jeths, Prokofjev, Mozart, Passenier, Schönberg, Durey, Stravinsky

Young artist in residence is dit jaar Pieter van Loenen. Deze jonge violist speelt in samenwerking met een scala aan andere artiesten in de dynamische dansvoorstelling Over Orpheus, dealt met de duivel in L’Histoire du soldat, speelt de sterren van de hemel met zijn uitvoering van Schönbergs Verklärte Nacht en vertelt het verhaal van keizer Wilhelm II in De Grens.

Kijk op www.muziekzomer.nl voor de meest actuele informatie.