Bioscoopbezoek is minder dankzij de hogere temperaturen

Foto: Pixabay

Veel Nederlanders genieten van het uitzonderlijk zomerse weer, maar voor uitbaters van bioscopen zijn tropische temperaturen slecht nieuws. Nederlanders gingen het afgelopen halfjaar minder vaak naar de film. De hoge temperaturen zijn de grootste boosdoener, stelt ABN AMRO in een nieuw rapport.

Flinke afname bioscoopbezoek

Het bioscoopbezoek nam in de eerste zes maanden van dit jaar 12,6 procent af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die daling is volgens de bank direct te linken aan het mooie weer in dezelfde periode. Zo was het in april veel warmer dan vorig jaar en verkochten bioscopen die maand veel minder kaartjes.

Ook geen kaskrakers

Filmzalen moeten het met warm weer altijd met minder bezoekers stellen, stelt ABN AMRO. Toch waren de weersomstandigheden niet de enige oorzaak van de legere zalen. Het ontbrak de afgelopen maanden ook aan internationale kaskrakers, terwijl bioscopen in het voorjaar van 2017 nog goede zaken deden met hits als Fast & Furious 8 en Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.biosccopbezoek

Het bericht ‘Bioscoopbezoek gedaald door stijgend kwik’ verscheen eerst op Nieuws.nl.