“Wildkijken vanuit een VIP tribune op een betoverende plek”

N.a.v. het boek, de Brandende kampongs van Generaal Spoor, werden twee indie-veteranen geïnterviewd en gefotografeerd voor het ND. In dit boek wordt een stukje geschiedenis blootgelegd waaruit blijkt dat een klein deel van het Nederlands leger zich tijdens de politionele acties schuldig heeft gemaakt aan oorlogsmisdaden. Iets wat nog steeds door de Nederlandse regering wordt ontkend. Indie-veteraan Steven Duyst vind dat men moet ophouden met het gooien van modder. Veteraan Cees de Graaf geeft Limpach, de schrijver van het boek, gelijk. We wisten het! Enkele weken voor het interview wilde Cees voor het eerst in zijn leven hierover praten. Al 75 jaar kampen beide veteranen met nachtmerries. Beiden missen een groot deel van hun jeugd tijdens de 2e WO en de Politionele acties.
Foto:

Staatsbosbeheer nodigt u uit om een onvergetelijke avond mee te maken door wild te komen kijken.

U bezoekt het Natuurtheater, gelegen in het vrije leefgebied voor grote hoefdieren op de Midden-Veluwe, zonder hekken of rasters.

Het Natuurtheater is een sfeervolle wildkansel van waaruit het wild goed te observeren valt. Het gebouw staat in een rustig en wat afgelegen terreingedeelte. Wilde zwijnen, herten en reeën houden zich hier veel op. Het verloop van iedere wildkijkavond verschilt. Juist dat maakt het kijken naar wild zo spannend en verrassend.

Op de voorafgaande wandeling naar het Natuurtheater attendeert de begeleidende Staatsbosbeheer-gids op diersporen en interessante natuurverschijnselen. De wandeling terug naar de parkeerplaats gaat door het dan al bijna duistere bos. Een moment dat nogal eens een wild zwijn het pad overschiet….

Praktische informatie. De starttijden variëren gedurende het seizoen en ziet u bij aanmelden. Let op: aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/natuurtheaterveluwe

Data: 16 augustus; 19 augustus; 28 augustus; 6 september en 13 september

Vertrek: vanaf parkeerplaats Waterberg aan de Otterloseweg (N304, van Ugchelen naar Hoenderloo tussen hectometerpaaltjes 20,1 en 20,2).

De vertrektijd verschilt gedurende het excursieseizoen.

Deelname volwassenen € 14,95 kinderen tot 12 jaar € 12,95, inclusief koffie/thee/limonade. Meer informatie via [email protected] en

Aanmelden via: Natuurtheater Veluwe