Tekenles aan de Dovenetel Apeldoorn

Foto:

Tekenen is vooral goed kijken en dat is wat beeldend kunstenaar Peter ten Lohuis je leert. Kijken zoals je al lang niet meer hebt gedaan.

Tekenmethode

Met zijn tekenmethode leert Peter je goed kijken, anders denken en beter tekenen. Vanaf 3 september gaan de tekenlessen weer van start, in zijn atelier aan de Dovenetel in Apeldoorn. In deze tekenlessen leer je met een snelle methode en verschillende technieken op papier te zetten wat je ziet. Je leert anders denken terwijl je aan het tekenen bent. Peter: “Vergeet taal, vergeet logisch nadenken. Creativiteit stroomt niet op verstand. Kijk zoals je naar de wereld keek als kind: open en op gevoel. Je dacht dat je niet kon tekenen? Verras jezelf!”.

Meerdere materialen

Naast potlood komen ook andere technieken aan bod, zoals houtskool en pastelkrijt. Daarbij is tekenen een prima basis voor mensen die bijvoorbeeld aan het schilderen zijn, maar ook fotografen volgen de tekencursus. Door je creativiteit te (her-) ontdekken kom je los uit vastgeroeste denkpatronen en benader je problemen vanuit een andere hoek. Wat zorgt voor nieuwe, creatieve oplossingen.

Kijk voor meer info op www.petertenlohuis.nl