Apeldoorn succesvol op Wu Wei Cup 2018 in Hamburg

Foto: Shaolin Apeldoorn

Shaolin Kungfu school Apeldoorn deed op zondag 2 september 2018 mee aan het grote internationale toernooi de Wu Wei Cup 2018.

Apeldoornse deelnemers

Deze wedstrijden zijn voor mensen die Tai Chi Chuan, Chi Kung en Pushing Hands beoefenen. Shaolin Apeldoorn deed mee en was zeer succesvol, met maar liefst twee 1ste plaatsen, een 2de plaats en drie keer een 3de plaats. Vanuit heel Europa kwamen ze, de deelnemende scholen met hun atleten. Ook een team van 5 deelnemers uit de Apeldoornse Shaolin school deden mee. Dit waren: Laura Bonthuis, Argentina Cotcheza, Ferry van der Toorn, Douwe ter Horst en Douwe Geluk. De Apeldoorners deden mee in de Chen, Wudang en Wu stijl categorie├źn.

6 medailles

Ook waren er wedstrijden in het ‘pushing hands’ oftewel ‘Tui Shou’ waar ook vele scholen aan deelnamen. Laura won het goud met haar lange Chen vorm, Argentina het zilver met de Wu stijl. Douwe Geluk pakte met Chen zwaard het goud en met Wudang het brons. Compleet verrast was Ferry van der Toorn die maar liefst 2 podium plaatsen binnenhaalde met Chen kromzwaard en de Chen 24 vorm.