Mantelzorger? Daar willen we u graag voor bedanken!

Foto: Pixabay

Mantelzorgers zorgen voor bijvoorbeeld hun chronisch zieke partner of voor hun gehandicapte broer. Zij nemen een groot deel van de zorg voor deze persoon op zich en zijn heel belangrijk in het leven van bijvoorbeeld zieke mensen.

Waardering voor mantelzorger

De gemeente Apeldoorn waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van de Mantelzorgwaardering 2018, dit is een eenmalig geldbedrag van € 100,-. De waardering kan van 1 september 2018 tot en met 31 oktober 2018 aangevraagd worden door mantelzorgers.

Wat is een mantelzorger?

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Wanneer komt een mantelzorger in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2018?

Mantelzorgers komen in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2018 als de zorg die hij/zij verleent langer duurt dan drie maanden en/of dat deze zorg meer dan 8 uur per week verleend wordt. Daarnaast moet de persoon waar zij voor zorgen in de gemeente Apeldoorn wonen.

Aanvragen

Mantelzorgers kunnen de waardering van 1 september 2018 tot en met 31 oktober 2018 aanvragen via de website van het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg van de Kap. Binnen 8 weken na 31 oktober 2018, stuurt de gemeente Apeldoorn u (de mantelzorger) een brief waarin staat of u in aanmerking komt voor de waardering. Beschikt u niet over internet en kan ook niemand in uw omgeving u helpen met aanvragen? Dan kunt u vanaf 1 september 2018 bellen naar 055 5767998. U kunt dan uw naam en telefoonnummer inspreken. U wordt vervolgens vóór 31 oktober 2018 teruggebeld en geholpen met het aanvragen van de waardering.

Heeft u nog vragen?

Kijk voor veelgestelde vragen over de Mantelzorgwaardering 2018 op de website van De Kap.