Erfgoedfestival Apeldoorn sinds vorige week weer geopend

Foto: Apeldoorn Binnenstad

Kom Apeldoorn (her)ontdekken van koopzondag 2 september tot en met 28 oktober 2018 in de binnenstad en het Cultuurkwartier!

Jaarlijks festival

Jaarlijks worden er in het kader van Erfgoedfestival Apeldoorn 1900 verschillende activiteiten georganiseerd en wordt er een expositie en buitenmuseum ingericht omtrent een centraal thema. Het thema van dit jaar? Werk en ambacht!

Van een expositie in CODA Centrale Bibliotheek, foto’s en films in het Buitenmuseum die je laten zien welke ambachten Apeldoorn rijk was tot de prachtige aankleding van de Hoofdstraat. Op (koop)zondag 2 september is de grote kick-off van Apeldoorn 1900 in de binnenstad!

Erfgoedfestival Apeldoorn 1900

Vanaf zondag 2 september word je in de binnenstad getrakteerd op een heerlijk dagje uit. Kom winkelen tijdens deze koopzondag en ontdek Apeldoorn 1900 tijdens een wandeling door de Hoofdstraat. Met etalages vol Jugendstil-elementen, historische voertuigen die dwars door de binnenstad rijden, straattheater van The Sound of Sewing en het Nostalgisch Akoestische Trio is er een gevarieerd programma geschikt voor jong en oud.

Hoop te doen

Wandel vanaf 14:00 uur met het Apeldoorns Gidsen Collectief door de binnenstad en kom onderweg meer te weten over Apeldoorn in de 20e eeuw. Ontdek gerestaureerde gevels van prachtpanden waar vroeger een bakker, slager of juwelier huisvestte en vergaap je aan de etalages van ondernemers in de binnenstad die prachtig beschilderd zijn met Jugendstil-elementen. Loop even naar binnen en neem een gratis setje historische ansichtkaarten mee die op de toonbank staan bij de deelnemende ondernemers.

Even winkelen of boodschappen doen? Sluit de dag af met een ritje in de Paardentram of breng een bezoek aan CODA Centrale Bibliotheek en ontdek de expositie ‘Apeldoorn 1900’. De haltes voor de paardentram vind je aan de Deventerstraat, het Marktplein, het Raadhuisplein en bij de Oranjerie.