Gelderland in top 3 grootste Oktoberfest-vierders van Nederland

Foto: Pixabay

Gelderland behoort tot één van de provincies waarin de meeste Oktoberfest feesten worden gevierd. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding 365, dat in aanloop naar het bierfeest in München de Nederlandse Oktoberfesten in kaart bracht.

Feesten in de regio

Voor enkele feesten in de regio, kun je nog kaarten krijgen en je kunt op de onderstaande sites meer info vinden over de feesten.

https://www.oktoberfestnunspeet.nl/

http://www.veluws-bierfest.nl/

http://hanzestadharderwijk.nl/

Gelderland doet leuk mee

Met 6 grote feesten gedurende de Oktoberfest periode, die loopt van 22 september tot 7 oktober, is Gelderland één van de grootste Oktoberfest provincies van Nederland. De provincie waar het feest het vaakst wordt gevierd is Noord-Brabant (13), gevolgd door Zuid-Holland (10). Gelderland deelt de derde plaats met de provincie Limburg, die ook 6 Oktoberfesten telt.Gelderland

Oktoberfest met de jaren populairder

Het eeuwenoude Duitse feest wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Dit valt goed af te lezen aan de toenemende vraag naar traditionele Oktoberfest kleding, zoals de Dirndl en de Lederhosen. Tussen 2013 en 2017 is de vraag naar traditionele feestkleding gestegen met zo’n 30 procent.
Met name Dirndls zijn gewild, bijna twee keer zoveel als Lederhosen. Opmerkelijk: niet alleen gedurende Oktoberfest zijn de Dirndls en Lederhosen in trek. Rond de carnavalsperiode neemt de vraag naar Duitse feestkleding tevens toe.
Naast de zuidelijke provincies is de vraag naar Oktoberfest kleding ook sterk onder provincies die aan de Duitse grens liggen. De provincies met de sterkste vraag naar Oktoberfest kleding zijn Limburg, Overijssel en Drenthe.

Nederlandse Oktoberfesten goedkoper dan Duitse variant

Waar het Duitse Oktoberfest een prijzige aangelegenheid kan zijn rondom consumpties, zijn de Nederlandse Oktoberfesten een stuk milder geprijsd. Waar je in München al snel €11,00 of meer kwijt bent voor een pul bier, begint de prijs van een biertje in Nederland al bij €2,50.
Hierbij moet wel worden gemeld dat het Oktoberfest bier in Duitsland een stuk sterker is qua alcoholgehalte, en in pullen van een liter wordt geschonken. Ook het eten op de festivals in Nederland is stukken goedkoper. Voor een Oktoberfest snack (zoals een broodje braadworst) ben je in Nederland gemiddeld €6,65 kwijt, tegenover €11,40 in München.

Meer info onderzoek

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de infographic-pagina ‘Oktoberfest in Nederland’: https://www.feestkleding365.nl/oktoberfest-2018