Jong Present: de wow-ervaring voor 15 tot 28 jaar in Apeldoorn

Foto: Pixabay

Ben je op zoek naar werk? Volg je een opleiding of juist niet? Ben je tussen de 15 en 28 jaar? Dan biedt Jong Present jouw een unieke kans!

Jong Present

Present Apeldoorn doet, samen met andere lokale Present afdelingen, mee aan de pilot voor maatschappelijke diensttijd: Jong Present. Een op maat gemaakt programma speciaal voor jou biedt je een unieke mogelijkheid om je horizon te verbreden en jezelf uit te dagen op het gebied van armoedebestrijding en maatschappelijke hulpverlening.

Maatschappelijke Diensttijd = Jong Present

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is de kans voor jongeren (15-28) om hun horizon te verbreden en hun CV te verrijken. Present is een van de officiële MDT-partners die vanaf dit najaar deze unieke ervaring mogelijk maakt. In een speciaal voor jou op maat gemaakt traineeship (incl. cursussen) bouw je in korte tijd aan een waardevolle werkervaring die niet misstaat op je CV. Ook bouw je aan je professionele netwerk met veel waardevolle contacten en leer je meer over je eigen kwaliteiten. Gedurende 3-6 maanden (fulltime of parttime) kun je je bewijzen in een speciaal trainee programma op de volgende drie niveaus :

  • Leiderschap
  • Manager
  • projectleider

Je doet daarin veel ervaring op als sociaal ondernemer, projectleider, programmamanager of werkvoorbereider. Daardoor sluit het altijd aan op jouw opleidingsniveau. Samen met je eigen leercoach bepaal je niet alleen je eigen verantwoordelijkheden maar ook afwisseling en je persoonlijke leerdoelen. Met behulp van  kundige en ervaren coaches begeleiding krijg je in een korte tijd (3-6 maanden) ook nog eens een mooie kans om echt verschil te maken voor veel kwetsbare mensen. Je komt daarbij in unieke situaties en ontmoet veel bijzondere mensen. Zeg nou zelf, hoe vaak je ontmoet je mensen die ondanks heftige tegenslagen toch de moed vinden om opnieuw te beginnen? Echte ontmoetingen met mensen die buiten je eigen leefwereld zijn niet voor niets het meest leerzaam.

Waarom Jong Present een grote plus op je CV is

Stichting Present heeft in de afgelopen 15 jaar een uitgebreid netwerk opgebouwd in de breedte van de maatschappelijke zorg- en welzijnswereld, lokaal en landelijk. Van dakloze tot eenzame ouderen, van tienermoeders tot kinderen met een beperking, van pleegezin tot dementerende ouderen of pas aangekomen vluchtelingen. Present zet haar netwerk, werkwijze en expertise speciaal voor jouw in om aan de slag te gaan voor én met kwetsbare mensen. Zo ontdek je meer over je eigen kwaliteiten, talenten en ook jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt worden scherper.  Je leert o.a. werken in teamverband en wat er allemaal komt kijken bij complexe hulptrajecten. Daarnaast krijg je niet alleen een breder beeld van de Nederlands samenleving maar ook van de grote maatschappelijke thema’s als armoede en eenzaamheid. Kortom een mooie kans op verrijkende werkervaring die voor jouw toekomstige werkgevers een grote plus vormt.

Wil je meer weten over de Maatschappelijke Diensttijd via Jong Present?

Wil jij jouw CV van een unieke aantekening voorzien? Durf je jezelf uit te dagen en jouw talenten in te zetten om verschil te maken? Aarzel niet en geef je op voor Jong Present. Een uniek traineeship met oog voor jouw talent en met hart voor kwetsbare mensen. Bevestig jouw interesse in deze unieke kans of vraag extra info via: [email protected]