Voor de 46e keer vindt deze winter de Centraal Beheer Midwinter Marathon plaats

Foto: Pixabay

De inschrijving voor de 46ste editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 in Apeldoorn is geopend. Inschrijven kan tot en met 12 januari via www.midwintermarathon.nl. De lopers krijgen dan het startnummer thuisgestuurd. Op 2 en 3 februari is er geen na-inschrijving.

Wijzigingen Kidsrun

Ten opzichte van de vorige edities hebben we een paar wijzigingen aangebracht om de Kidsrun soepeler te laten verlopen. Alle jonge hardlopers van 4 t/m 12 kunnen meedoen aan de Kidsrun. Maar let op! De Kidsrun bestaat voortaan uit 4 onderdelen: 3 wedstrijden over 1 km voor de leeftijdscategoriën 6 en 7, 8 en 9 en 10 t/m 12 jaar. Bij deze drie categorieën mogen géén ouders/begeleiders meelopen! Nieuw dit jaar is de Prestatieloop over 500 meter voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bij deze laatste loop mogen de kinderen begeleid worden door een ouder/begeleider (bij de drie andere onderdelen mogen dus géén ouders/begeleiders meelopen). Deze maatregel is genomen om de jonge hardlopers die alleen lopen vrij baan te geven, waarbij ze niet worden gehinderd door volwassenen die meelopen met een kind. Meer informatie hierover staat op www.midwintermarathon.nl

Afstanden

Een overzicht van de afstanden van de Centraal Beheer Midwinter Marathon 2019:

Zaterdag 2 februari

  • Kroondomein Het Loo Marathon – 42 km – 10.30 uur

Zondag 3 februari

  • Asselronde – 25 km – 11.45 uur
  • Decathlon Mini-Marathon – 10 Engelse mijl (16,093 km) – 11.15 uur
  • Centraal Beheer Acht van Apeldoorn – 8 km – 15.00 uur
  • Centraal Beheer Kidsrun – 1 km –  vanaf 10.00 uur
  • Multicopy Businessrun – 8 km en 10 Engelse mijl – 15.00 en 11.15 uur

Limiet aantal deelnemers

Ook dit jaar gelden limieten wat betreft het aantal deelnemers per afstand. Voor de Kroondomein Het Loo Marathon 150 lopers, Asselronde 3.500 deelnemers, de Decathlon Mini-Marathon een maximum van 4.500, de Centraal Beheer Acht van Apeldoorn maximaal 6.500 lopers en de Centraal Beheer Kidsrun 1.000 deelnemers.

Unieke trail

Voor de derde keer is er op de zaterdag de Kroondomein Het Loo Marathon. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning, dat is het doel van deze loop. Om dit mogelijk te maken is er bovendien aan deze trail een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 150 lopers. Het parcours gaat uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig. In verband met de verbouwing van het Aardhuis is de start/finish deze editie bij restaurant Uddelermeer bij Uddel.