Dorpsraad Ugchelen pakt landelijke natuurwerkdag aan om park de Goudvink schoon te maken

Foto: Pixabay

Op de Landelijke Natuurwerkdag van 3 november slaan de Commissie Water en de Commissie Groen weer de handen ineen om ons Ugchelse park De Goudvink schoon te maken.

Ochtendje buiten werken met de Dorpsraad

Deze activiteit start  ‘s morgens om 9.30 bij Back in Town waar voor iedereen een kop koffie en voor de kinderen chocolademelk klaar staat. Van 10.00- tot 12.00 uur gaan we aan het werk, waarna we afsluiten met iets lekkers in Back in Town.

Commissie Groen

De Commissie Groen gaat deze ochtend al het blad bij elkaar harken om dit op één plaats te deponeren. Heeft u zin om een ochtend  in de natuur te werken, neem dan een hark en als het kan een kruiwagen mee. Verder is het handig om hierbij een paar werkhandschoenen te dragen. Vrijwilligers voor het bladruimen kunnen zich aanmelden bij: Wilma Pothoven, e-mail: [email protected] of tel. 055-5337700.

Commissie Water

De Commissie Water nodigt al haar vrijwilligers uit om de spreng te helpen schoonmaken, maar ook nieuwe mensen zijn hierbij van harte welkom. Nodig zijn : rubberlaarzen, werkhandschoenen en een greep of hark. Wij hebben zelf ook enkele grepen. Vrijwilligers die willen helpen met het schoonmaken van de spreng kunnen zich aanmelden bij: Herman Geurts, tel. 06-13280437 of bij Coby Kuipers, e-mail: [email protected]

Kinderactiviteit

Ook dit jaar is er voor de kinderen een activiteit waarbij zij het beekruimersdiploma kunnen halen. De kinderen die al een beekruimersdiploma hebben worden beloond met een medaille. Begeleiding van ouders is welkom. Nodig zijn: rubber laarzen, (werk)handschoenen en kleding die vies mag worden. De jonge beekruimers kunnen zich aanmelden bij Coby Kuipers, e-mail: [email protected] of tel. 055-5338436.