Apeldoorn heeft een week lang in het teken gestaan van duurzaamheid

Foto: Pixabay

Tijdens de Green Week stond Apeldoorn een week lang in het teken van duurzaamheid. Op zaterdag 13 oktober sloot wethouder Mark Sandmann de week feestelijk af met de uitreiking van drie duurzame vervoermiddelen en een CO2-certificaat aan vier Apeldoornse ondernemers.

De Green Week Apeldoorn

De Green Week – van 8 t/m 13 oktober – was een initiatief van Centrummanagement Apeldoorn en de Cleantech Regio. Tijdens de week gingen Apeldoornse ondernemers met de gemeente en met elkaar in gesprek over manieren om het vervoer van goederen op een slimme en schone manier in te richten. Er stonden ook andere ‘groene’ activiteiten op het programma. Ondernemers in de Korenstraat hielden een fashionshow met een wedstrijd voor Apeldoorns Next Green Model. En in Klein Berlijn was een perslunch waarbij Centrummanagement en de ondernemers van WAAR, Simon Lévelt en Klein Berlijn vertelden over duurzaam ondernemen.

Logistieke acties

Op de slotdag, zaterdag 13 oktober, stond het Caterplein in het teken van duurzame logistiek. Diverse ondernemers zijn al goed bezig: zo hebben onder meer afvalverwerker Circulus Berkel, Sparerib Express Apeldoorn en Autoverhuur Bultman zich aangemeld voor een van de logistieke acties van de Cleantech Regio. Via deze acties kunnen bedrijven een e-vervoermiddel uitproberen en met korting leasen of kopen. Op het Caterplein reikte wethouder Mark Sandmann de sleutels van de duurzame vervoermiddelen uit aan deze drie ondernemers. De wethouder overhandigde ook een CO2-certificaat aan Gelre Apotheek, omdat ze voor de bezorging van hun pakketjes gebruikmaken van een fietskoeriersdienst.