Hoenderloo-Got-Talent-2: Exposeren in De Kleine Arcke

Foto: Hoenderloo.nl

Voor het seizoen 2018-2019 heeft museum De Kleine Arcke zich ten doel gesteld inwoners van Hoenderloo de gelegenheid te bieden om hun hobby of interesse te delen met de bezoekers.

Leida van de Brink

Omdat  toch iemand de eerste moest zijn, hadden we Leida van de Brink benaderd voor de aftrap van Hoenderloo-got-Talent. Meer dan 50 bezoekers hebben op 30 september kunnen genieten van een klein overzicht van wat haar van de straat houdt, onder veel meer: beeldhouwen, schilderen, prepareren en werken met vers hout. Binnen en buiten De Kleine Arcke konden de bezoekers op weer een mooie nazomerdag genieten van haar werk.

Klary Docter-Eldering

Op zondag 28 oktober  wordt het stokje overgenomen door Klary Docter-Eldering. Voor wie haar nog niet kent, willen we haar en haar werk kort bij u introduceren. Klary Docter-Eldering is in 1949 geboren in Beetsterzwaag als derde kind en eerste dochter in ’n gezin met 9 kinderen. Haar huwelijk met Hans Docter (van 31-03-1970 tot 15-05-2018) bracht haar naar Hoenderloo. Tot  eind 2012 heeft ze gewerkt als verpleegkundige. Ze is nu met pensioen. Toen ze bijna 50 was, besloot ze dat het tijd was om te stoppen met roken. En om haarzelf hiervoor te belonen, besloot ze schilderles te gaan nemen bij Henny Kuiper, een zeer getalenteerde kunstschilder.

Begin

In die eerste tien jaar leerde ze bij hem vooral aquarelleren. Daarna leerde ze bij docente Magda Buis werken met acryl. Inmiddels is ze leerling bij Liesbeth Boerkamp en werkt ze de laatste tijd graag met Cobra: een water-verdunbare olieverf. Inspiratie voor haar werkstukken vindt ze in de natuur, haar kinderen en kleinkinderen, haar woonomgeving  en honden-schapen-herders (samen of apart).  Ze bekijkt graag andermans werk in musea. Inspiratie kan overal vandaan komen.

Meer informatie 2e Hoenderloo Got Talent

Op 28 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur kunt  een selectie van haar werk in De Kleine Arcke bewonderen. Om 14.00 geeft Klary een toelichting op de expositie en licht ze een tipje van de sluier voor wie meer wil weten. Zet zondag 28 oktober in uw agenda en laat u inspireren . Mocht u nog de motivatie zoeken om van oktober een stoptober te maken, ook dan is deze expositie geknipt voor u. Komt allen!