Zilver en huldiging voor Shaolin Kungfu sportschool Apeldoorn

Foto: Shaolin Kung Fu

Elk jaar organiseert de Stichting Taijiquan Nederland de STN, een groot festival en open NK. Dit jaar was dat op 10 november 2018. Shaolin Kungfu Apeldoorn pakte sterk het zilver en als verrassing werden ook andere atleten gehuldigd door de STN.

Shaolin Kungfu Apeldoorn

Shaolin Kungfu Apeldoorn gaat al jaren langs de vele toernooien en wedstrijden nationaal en internationaal. Deze school die vechtsport lessen biedt aan volwassenen en jeugd deed ditmaal mee aan het STN festival te Utrecht. Deze wedstrijden gaan over Tai Chi Chuan en Chi Kung. Tai Chi als vechtkunst en Chi Kung als oefeningen voor vitaliteit en gezondheid.

Zilver

Op dit toernooi doen vele scholen uit binnen en buitenland mee. Shaolin Kungfu Apeldoorn hadden ditmaal 2 atleten namelijk: Argentina Cotcheza en Douwe Geluk. Douwe is zelf ook de eigenaar van Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk een mindfulness school. Als duo namen ze deel aan de Chi Kung wedstrijden met Wudang Wu Xin Qi Qong de vijf dieren gezondheidsoefeningen. Ze pakten met een sterke uitvoering het zilver en waren enorm tevreden.

Huldiging

In de middag was er ook nog een andere verrassing van Theo Ypma de voorzitter van de STN. Vijf atleten van Shaolin Kungfu Apeldoorn die op het felbegeerde toernooi de Wu Wei Cup 2018 in Duitsland van Jan Leminsky hadden gestaan werden in het zonnetjes gezet voor hun goede prestaties. Ze kregen huldiging met  prachtige bloemen en het mooie STN ere vaantje. Kortom weer een topprestatie van de Shaolin Kungfu school uit Apeldoorn.