Wijnbar en Tapperij Den Olifant is de 36e van de 100 beste café’s in Nederland

Foto: Street View

De jaarlijkse Misset Horeca Café Top 100 is weer uit. Volgens het horecavakblad is het beste Apeldoornse café Den Olifant. De bar eindigt op de 36e plek.

Juryrapport Wijnbar en Tapperij

Wijnbar en Tapperij Den Olifant heeft echt de klassieke uitstraling van een bar/bodega/tapperij. Een gezellige lange bar, leuke zitjes rondom met tafels en barkrukken. Buiten zijn enkele ruige houten tafels op barhoogte inclusief barkrukken. We krijgen hier een beetje het gevoel van een Zuid-Europees terrasje, gezellig!

Erg veel passie

Bij binnenkomst staat er voetbal op een groot scherm op. En wat opvalt, is dat het niet eens zo opvalt. Het begeleidende commentaar staat niet te hard, zodat we aan de bar kunnen zitten, eventueel naar het voetbal kijken, maar ook relaxed met elkaar en de kastelein praten. En dat laatste is een heuse beleving. De barman weet ontzettend veel te vertellen over verschillende bieren en wijnen. We krijgen eerst kleine beetjes te proeven, zodat we rustig onze keuze kunnen maken. We krijgen zijn volle aandacht in een drukke kroeg, erg mooi. Ook is er een eigen bier dat in een lokale brouwerij naar hun wens gebrouwd is. Al met al prachtig, er straalt erg veel passie vanaf, mooi om te zien.