Woningisolatie verhoogt je wooncomfort en bespaart op je energierekening!

Foto: Pixabay

In een volle collegezaal van ROC Aventus kregen Apeldoorners afgelopen dinsdag alles over woningisolatie te horen. Na het welkom van Mark Sandmann volgde uitgebreide informatie over de opties voor isoleren en over de hulp die Energiek Apeldoorn kan bieden bij verduurzaming. Ook bewoners deelden hun ervaringen en vertelden hoe isolatie hun wooncomfort heeft verhoogd. Energiecoöperatie DeA sloot de avond af met het aanbod van een collectieve isolatieactie.

Woningisolatie?

Op dinsdag 27 november zat de collegezaal van ROC Aventus vol met inwoners van Apeldoorn aanwezig bij de informatieavond over woningisolatie van Energiek Apeldoorn. Na het welkomstwoord van Wethouder Mark Sandmann, waarin hij ook vertelde over de stappen die hij zelf zette om zijn woning te isoleren, kwamen verschillende sprekers aan bod. Barbara Middelhoff vertelde over de ondersteuning die de gemeente vanuit Energiek Apeldoorn kan bieden aan inwoners die hun huis willen verduurzamen. Zij kunnen terecht bij een van de Apeldoornse energiecoaches, energieadviseurs of het (digitale) Regionaal Energieloket als zij zelf aan de slag willen. Via www.energiekapeldoorn.nl zijn deze allemaal te vinden.

Regionaal Energieloket

Paul Geurts van Kessel van het Regionaal Energieloket ging daarna dieper in op de woningisolatie mogelijkheden en waarom het zo belangrijk is om te isoleren. Isoleren is de eerste stap in het verduurzamen van je woning: het levert een enorme energiebesparing op en is daarnaast goed voor je wooncomfort én je portemonnee. Een andere belangrijke conclusie was dat wanneer je aan de slag gaat met gevel- of vloerisolatie, het altijd verstandig is om een professional naar de specifieke situatie in en om een huis te laten kijken. Het is altijd maatwerk. Dat heeft te maken met de mogelijkheden van isoleren, maar ook met het soort huis, de staat van onderhoud en andere factoren.

Inwoners aan het woord

Joost Hoebink en Louis Berendsen zijn beiden inwoners van Apeldoorn en al vergevorderd met het isoleren van hun woningen. Zij vertelden open en eerlijk over hun ervaringen en gaven tips aan het publiek. De aanpak van de isolatie van hun eigen huis verschilde, maar beiden zijn tevreden over het eindresultaat en het verhoogde wooncomfort. Hun verhalen zijn terug te lezen op www.energiekapeldoorn.nl/energieke-voorbeelden

De Energiecoöperatie Apeldoorn

Gertine Wilders en Michael Boddeke van De Energiecoöperatie Apeldoorn (DeA) sloten de avond tenslotte af. Zij hadden een mooi aanbod voor alle Apeldoorners: samen met zes professionele bedrijven in Apeldoorn bieden zij een collectieve isolatie-actie aan. Het gaat om een totaalpakket om je huis op een makkelijke en goedkope manier te laten isoleren. Deze collectieve actie ging op de avond van start en belangstellenden kunnen zich melden bij de A. Op www.de-a.nl/isolatieactie lees je meer over de actie en kun je je ook (vrijblijvend) inschrijven.

‘Beursplein’

De avond werd afgesloten met een informatiemarkt, waar diverse aannemers en isolatiebedrijven zich bij diverse stands presenteerden. Bezoekers konden hier alle ins & outs ophalen over het isoleren van hun woning.

In het voorjaar van 2019 staat er vanuit Energiek Apeldoorn een informatieavond over zonnepanelen in de planning. Houd deze website en social media in de gaten voor meer informatie hierover.