Winterfair in de binnenstad

Foto: Pixabay

It’s beginning to look a lot like Christmas… In het weekend van 15 en 16 december staat de Apeldoornse binnenstad garant voor een hoop sfeer en gezelligheid tijdens de jaarlijkse Winterfair. Op de verschillende straten en pleinen ontstaan meterslange slingers van gezellige houten kraampjes, vuurkorven, leuke koopjes en winterse lekkernijen.

Winterse gezelligheid

De ondernemers in de binnenstad slaan de handen ineen en organiseren gezamenlijk de gezellige Winterfair. Op beide dagen tussen 10.00 en 17.00 uur is er van alles te proeven, zien, kopen en te beleven.

Maak een ritje in de authentieke paardentram, laat je verrassen door leuke koopjes en de veelzijdigheid van de lokale winkeliers of plof lekker neer op één van de gezellige winterterrassen. Als kerst op de taart wordt ’t geheel omlijst door sfeervolle verlichting, diverse acts en een breed muzikaal aanbod. Tijdens deze donkere dagen vier je de winter in de binnenstad!

Paardentram

Op zowel 15 als 16 december rijdt er tussen 12.00 en 17.00 uur een authentieke paardentram door de binnenstad. Ontdek een stukje levende historie en maak kosteloos een ritje door de binnenstad! De paardentram stopt op de volgende haltes

  • Caterplein
  • Paslaan
  • Deventerstraat/Korenstraat
  • Raadhuisplein
  • Mariastraat (Oranjerie)
  • Leienplein/Korenstraat

Lekker lang shoppen

Op zaterdag 15 december zijn de winkels in de binnenstad geopend tot 19.00 uur (met uitzondering van de Asselsestraat). Op zondag 16 december is het koopzondag en zijn de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Het perfecte weekend om je kerstcadeaus te kopen!

Winterfair

Voor de Winterfair hebben we een evenement aangemaakt op Facebook. Hierin lees je het laatste nieuws en kun je eenvoudig vragen aan ons stellen.

Bekijk het evenement >>

O, denneboom!

De ondernemers op het Leienplein slaan de handen ineen en organiseren een kersbomenverkoop op ’t plein. Vorig jaar ging de opbrengst van de verkoop naar 3FM Serious Request; dit jaar komt de opbrengst ten goede aan een lokaal goed doel.

Stichting Feestneus vindt het belangrijk dat ieder kind zijn verjaardag kan vieren en helpt Apeldoornse minimagezinnen om van de verjaardag van hun kind tóch een feestje te maken. Van donderdag 6 december tot donderdag 20 december (of zolang de voorraad strekt!) kun je op het Leienplein een kerstboom op de kop tikken. Lees meer >>

Programma

Asselsestraat

De Asselsestraat pakt op beide dagen van de Winterfair uit met muziek, kinderactiviteiten en héél veel gezelligheid. De vocalgroup DivaPower, bestaande uit twaalf vrouwen in prachtige kleding, wandelen al zingend door de straat: een absolute must om even bij stil te staan! Deze dames brengen op zaterdag 15 december tussen 12.00 en 15.00 uur verschillende kerstnummers meerstemmig ten gehore brengen.

De meisjes van theatergroep Smoesjes! verzorgen het allerleukste kindertheater speciaal in kerstsfeer! Bovendien wandelt er een bijzondere verschijning door de straat… een wandelende kerstboom compleet met ballen en verlichting! Er is een waterspringkussen waar de kleintjes zich flink op kunnen uitleven. Het geheel wordt aangekleed met leuke koopjes op de kramen van de ondernemers in de straat, vuurkorfjes en leuke activiteiten.

Paslaan

Voor ’t eerst dit jaar haken de ondernemers in de Paslaan en een deel van de Hoofdstraat aan bij de Winterfair, en hoe! Met in totaal 19 winters aangeklede kraampjes in de beide straten wordt een gezellige bedoeling vol lekkernijen en verkoop van winterse producten. Warm je handen bij één van de vuurtonnen op en scoor leuke kerstcadeautjes bij één van vele kramen van ondernemers.

Bij Brasserie Martins kun je genieten van fijne drankjes en proeverijen en bij de kraam van Kaldi is er een heuse chocoladefontein en kun je winterse koffie proeven én kopen. Liever zin in warme chocolademelk? Dan moet je bij de kraam van Bagels & Beans zijn! Door de gehele binnenstad is er muziek. Misschien tref je in de Paslaan wel de brassband die pal voor je neus de allerleukste kersthits ten gehore brengt!?

Deventerstraat

In de Deventerstraat wordt het genieten geblazen. De ondernemers pakken uit met heel veel moois op de kramen. Ontdek het aanbod van de meterslange slinger van houten kraampjes en geniet van allerlei winterse lekkernijen.

Om de kou te trotseren kun je je opwarmen, terwijl je marshmallows roosters, bij één van de vuurkorven. De anti-vries gluhwein en warme choco staan uiteraard voor je klaar. In de Deventerstraat kun je zo ineens de DAP kerstband tegen het lijf lopen. Zij spelen de allerbeste kersthits al marcherend door de straten van de binnenstad!

Korenstraat

Ook in de Korenstraat vind je een kraam van de ondernemers, van Jac Hensen tot Hedgehog & Deer! Wat dacht je van cupcakes en verse taartjes bij de kraam van Doppio? Of profiteer van leuke acties en kortingen op producten van de fashion ondernemers.

Kinderen kunnen aan ’t begin van de straat (op de hoek van Witteveen) zelf hun eigen lampionnetje maken. Het geheel wordt omlijst door gezellige, winterse aankleding en sfeervolle achtergrondmuziek. Wellicht komt de Riksja Kerstman plotseling de hoek om gefietst… Hij toert op zijn op authentieke riksja door de binnenstad. Kids kunnen met hem een ritje maken en worden misschien wel getrakteerd op wat lekkers.

Leienplein

Natuurlijk is er de kerstbomenverkoop op ’t Leienplein. Maar er is meer! Het  Leienplein  wordt namelijk omgetoverd  tot  gezellig  winterterras.  Bestel  een  drankje  of  een  lekkere  borrel  bij  de  bar,  smul  van  erwtensoep  of  vergrijp  je  aan  glühwein.  Daarnaast  zijn  er  diverse  kramen  met  kerstproducten,  zijn  er  vuurkorven  om  het  geheel  warm  te  houden  en  draait  de  DJ  fijne  kerstplaatjes  aan  elkaar.  Volop genot dus!

Raadhuisplein

De ondernemers op het Raadhuisplein toveren hun terrassen om naar een winterterras. Neem lekker plaats, bestel een warme chocolademelk en geniet van de bijzondere sfeerverlichting op ’t plein. Genieten geblazen!