Veluwsche Kerstmarkt zaterdag op depot Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Foto: Pixabay

Op zaterdag 15 december 2018 staat het depot van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) in Beekbergen in het teken van de kerst!

Veluwsche Kerstmarkt

Tussen de historische stoomtreinen worden kramen opgesteld met bijzondere en sfeervolle artikelen. Ga mee met deze stomige reis naar de Veluwsche Kerstmarkt in Beekbergen.

Nostalgische sfeer

Op zaterdag 15 december 2018 vindt weer de meest sfeervolle kerstmarkt plaats bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) in Beekbergen. Het nostalgisch ingerichte stoomdepot zal die dag omgetoverd zijn tot de gezellige Veluwsche Kerstmarkt.

Verlichte kerstkramen

Te midden van meerdere stoomlocomotieven zullen in de vele verlichte kerstkramen allerlei (kerst)artikelen aangeboden worden. Dé ideale gelegenheid voor de bezoekers om langs de kraampjes te slenteren en creatieve en originele kerstcadeautjes in te slaan. Ook zal de inwendige mens niets tekort komen, dankzij de lekkere seizoensproducten die er aangeboden worden. Daarbij ontbreken de toepasselijke warme chocolademelk, glühwein en oliebollen natuurlijk ook niet.

Reizen in de trein

Wat de Veluwsche Kerstmarkt pas echt bijzonder en uniek maakt is dat bezoekers kunnen meereizen in de trein die wordt getrokken door een heuse stoomlocomotief. Sissend, fluitend en sfeervol verlicht rijdt de versierde stoomtrein met de kerstmarktbezoekers heen en weer tussen de kerstmarkt en station Loenen. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud. Neem een kijkje bij alle aanwezige locomotieven en kijk je ogen uit.

Jong en oud

Tijdens de kerstmarkt is er voor iedereen wat te beleven. Het terrein is op authentieke wijze aangekleed met kerstbomen en vuurkorven. In een ouderwetse wagon heeft de enige echte kerstman zijn kantoor ingericht. Hij zal de kleintjes daar graag ontvangen. Een prachtig fotomomentje. Verderop in het stoomdepot is speciaal voor de kleintjes een mini-spoorbaan aangelegd, waarop de kinderen mee kunnen rijden. Verder is een kinderboerderij ingericht met aaibare dieren.

Tijden en prijzen

De kerstmarkt is geopend van 11:00 tot 19:00 uur. De toegangsprijzen voor de Veluwsche Kerstmarkt (inclusief stoomtreinrit) zijn: volwassenen € 5,00 en kinderen (4 t/m 11 jaar) € 3,00. Kaarten zijn in de voorverkoop online te bestellen via www.stoomtrein.org en op de dag zelf bij de ingang van de Veluwsche Kerstmarkt. Meer informatie >>