Oudejaarsdag en Nieuwjaarsnacht in Apeldoorn verlopen erg druk voor de hulpdiensten

Alle meldingen van incidenten van hulpdienst worden gemeld via het P2000-systeem. De hulpdiensten waren erg druk op deze feestdag. De P2000-melder heeft Apeldoorn op 31 december en 1 januari tientallen keren gepost.

Buitenbrandje

De brandweer werd maandagavond gealarmeerd nadat de politie hun hulp vroeg voor het uit maken van een buitenbrandje aan de Nikkelweg in Apeldoorn.

De brandweer was snel ter plaatse en bluste het brandje. Het vuur was snel uit waardoor de brandweer hun weg weer kon vervolgen.

Grote brand binnenstad

De brandweer is maandagavond om rond 22.45 gealarmeerd voor een grote brand aan de Marktstraat. Bewoners zagen de vlammen uit het gebouw slaan. Er is ook een adviseur gevaarlijke stoffen van Noord- Oost-Gelderland opgeroepen.

De brandweer is massaal uitgerukt en zette zich voornamelijk in om overslag naar naastgelegen gebouwen te voorkomen. Voor het werk van de hulpdiensten waren de Marktstraat en Beekstraat afgesloten. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets duidelijk.

Auto in de brand

Op Nieuwjaarsnacht 1 januari heeft er een autobrand gewoed op een parkeerplaats langs de Zutphensestraat in Apeldoorn. De brandweer rukte iets na 02.00 uit nadat voorbijgangers de brand ontdekte. De brandweer was snel ter plaatse maar kon de auto niet meer redden.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.