Vier dagen Nederlands baanwielrentalent in Omnisport Apeldoorn

Foto: Pixabay

Van 27 tot en met 30 december vond daar het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen plaats. Zowel de grote namen als de junioren van het nationale baanwielrennen verschenen aan de startlijn op jacht naar het eremetaal.

Wild en Van Riessen vier dagen dominant in Apeldoorn

Dat Kirsten Wild in bloedvorm is, was al wel duidelijk na haar drie gouden plakken tijdens het WK Baanwielrennen eerder dit jaar in Apeldoorn. Ook op het NK Baanwielrennen laat ze zien dat zij the one to beat is. Wederom verlaat Kirsten Wild het Omnisport met drie gouden medailles. Een voor de puntenkoers, de koppelkoers en op het onderdeel scratch. Ook Laurine van Riessen gaat met drie medailles naar huis. Goud op de onderdelen keirin en sprint, zilver op de 500 meter.

Drie keer zilver voor Van Schip

Jan Willem van Schip verovert de meeste medailles bij de mannen. Drie keer gaat hij er met het zilver vandoor, op de scratch, de puntenkoers en de koppelkoers. Wim Stroetinga en Yoeri Havik weten beiden twee keer het goud binnen te halen. Gezamenlijk op de koppelkoers en individueel op het onderdeel scratch en de puntenkoers. Ook Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli en Roy van den Berg staan alle drie twee keer op het podium.

Junioren Van Uden en Leijnse imponeren

Traditiegetrouw rijden ook de junioren tijdens dit Nederlands Kampioenschap op de baan in Apeldoorn. Vooral Casper van Uden en koppelkoers maatje Enzo Leijnse gooien hoge ogen. Van Uden wint maar liefst drie gouden medailles dit NK. Leijnse verovert twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille.

Alle uitslagen van het NK Baanwielrennen zijn te vinden op www.nkbaanwielrennen.nl.

10 jaar Omnisport Apeldoorn

Vrijdag 28 december is een dag met een feestelijk tintje. Deze dag is het 10-jarige jubileum van Omnisport Apeldoorn gevierd. Wethouder Nathan Stukker kijkt trots terug op de afgelopen tien jaar. “Het feit dat Apeldoorn de afgelopen jaren is kunnen uitgroeien tot een sportstad die meetelt op nationaal en internationaal niveau is voor een belangrijk deel te danken aan Omnisport.” De afgelopen tien jaar werden er vele NK’s baanwielrennen en atletiek, het EK volleybal voor vrouwen en twee keer het WK baanwielrennen georganiseerd in Omnisport Apeldoorn.

The Dutch 750

Tijdens het NK Baanwielrennen is ook een nieuw driedaags charity wielerevenement, The Dutch 750, aangekondigd. De toertocht is een initiatief van Libéma Profcycling, Make-A-Wish Nederland en Support Casper. Deelnemers aan The Dutch 750 rijden tussen 30 augustus en 1 september 750 kilometer door het Gelderse landschap om geld op te halen voor Make-A-Wish en Support Casper. Meer informatie over de tocht staat op www.thedutch750.nl.

Vooruitblik sportief 2019

Ook in 2019 is de wielerfan in Apeldoorn aan het goede adres. In maart vindt het WK Paracycling plaats in Omnisport en in oktober komt de Europese baanwielrentop in actie tijdens het EK Baanwielrennen.

Volleybalfans komen in september aan hun trekken, als een aantal wedstrijden van het EK volleybal voor heren gespeeld wordt in Omnisport.