Opruimactie zwerfafval aanstaande zaterdag in heel Apeldoorn

Foto: Pixabay

Dat Apeldoorn een stad in het groen is, ziet iedereen. Dit willen we graag met z’n allen zo houden. Maar hoe zorgen we er nou voor dat onze stad leefbaar en schoon blijft?

Opruimactie zwerfafval

Bijvoorbeeld door regelmatig opruimacties voor zwerfvalacties te organiseren. En jij kunt meedoen! Op zaterdag 12 januari is er op acht plekken in Apeldoorn een opruimactie voor zwerfafval. Initiatiefnemer van deze actie is  Zero Waste / Low Impact Levensstijl. In de Facebookoproep schrijven ze: ‘Ook dit nieuwe jaar zijn we er ons van bewust dat we in een prachtige wijk en stad wonen. Helaas is dat niet altijd even goed te zien door het zwerfafval in de straten. Een doorn in het oog van velen en daarom gaan we de straat op om dit zwerfafval op te ruimen. Jouw hulp is daarbij van harte welkom.’

In deze wijken kun je aan de slag

De gezamenlijke opruimactie duurt op alle plekken van 10.00 tot 12.00 uur. Kun je er niet de volledige twee uur bij zijn? Geen probleem, alle hulp is welkom! Je kunt om 10.00 uur melden op de volgende plekken:
Zuidbroek: Op de hoek van Rumbastraat en de Laan van Charleston.
Zuiderpark: Naast buurthuis Maasstraat. Meer informatie vind je op de evenementenpagina voor deze actie in het Zuiderpark
Mheenpark: Bij de ingang aan de Mheenlaan (Fortweg). Meer informatie vind je op de evenementenpagina voor deze actie in het Mheenpark.
Sprengenpark: Op de hoek van de Kennedylaan en Sprengenparklaan. Meer informatie vind je op de evenementenpagina voor deze actie in het Sprengenpark.
Kanaal-Centrum: Bij het Potlood.
Matenpark: Bij de parkeerplaats Heemradenlaan achter sporthal De Maten.
Ugchelen: Bij Café Back in Town
Orden-Centrum: Bij de Oude Tima Fabriek

Hoe dan?

Je hoeft zelf geen spullen mee te nemen om het afval mee te verzamelen en te sorteren: daar zorgt Apeldoorn Rein voor.

Beloning voor de eerste 24 vrijwilligers

Ben jij een van de eerste 24 vrijwilligers die zich aanmeldt voor deze actie door heel Apeldoorn? Dan krijg je namens het Apeldoornse Retulp een mooie en duurzame RVS-fles met de opdruk ‘love water, leave plastic’ cadeau!