Apeldoorn heeft de Klup en zij zijn genomineerd voor het Appeltje van Oranje

Foto: Ontmoet Elkaar in Apeldoorn

Het thema van de Appeltjes van Oranje is ‘De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)’.

Appeltje van Oranje

De Appeltjes van Oranje zijn een initatief van het Oranjefonds. Jaarlijks reikt koningin Máxima drie Appeltjes uit aan sociale projecten die succesvol verschillende groepen mensen met elkaar verbinden of ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Naast een bronzen beeldje – gemaakt door prinses Beatrix – krijgen ze een geldbedrag van 15.000 euro. Het thema van de Appeltjes is dit jaar ‘De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)’.

De Klup Apeldoorn

Al jaren bestaat de Klup in Apeldoorn. De ontmoetingsplek heeft wekelijks meer dan 30 activiteiten  met betrekking tot hobby en creativiteit, dans en zang en ontmoeting en sport. Er gewoon zijn voor de ander, wederkerigheid en jezelf mogen zijn in een prettige en veilige omgeving. Er zijn zo’n 140 vrijwilligers betrokken bij de Klup.

Thema

Waar het vorig jaar draaide om ‘Jong en sociaal ondernemend’, koos het Oranjefonds dit jaar voor het thema ‘De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)’. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds, op der website van het Oranjefonds: “Wij geloven in een sociaal verbonden koninkrijk waarin iedereen mee kan doen. Daarvoor heb je mensen nodig die de handen uit de mouwen willen steken en dat met passie blijven doen, elke dag weer. Vrijwilligers zijn cruciaal. Daarom zoeken we mensen die deze vrijwilligers bij elkaar weten te krijgen, zodat ze samen in actie komen voor anderen. Deze mensen, dat zijn helden. Zij maken het verschil. En dat willen we belonen met onze Appeltjes van Oranje.”

Stem je mee?

Wil jij meehelpen om De Klup het Appeltje te laten winnen? Ze hebben je stem hard nodig. Ze zijn met 39 anderen genomineerd. Tot en met 16 januari kun je hier online je stem uitbrengen. Daarna volgt er een voorronde met pitch, waarbij tien genomineerde initiatieven overblijven. Uiteindelijk kiest de bestuurscommissie de uiteindelijke winnaars. In het filmpje hieronder zie je waarom je vooral moet gaan stemmen!