Oud-burgemeester van Rheden wordt tijdelijke opvolger Berends

Foto: Rheden Nieuws

De persoon die het gat tussen Berends en zijn definitieve opvolger moet gaan opvullen, is bekend. Het is Petra van Wingerden, oud-burgemeester van Rheden. Deze functie bekleedde zij 13,5 jaar. Zij stopte in de Gelderse gemeente vanwege haar gezondheid.

Tijdelijke oplossing

Burgemeester John Berends neemt aan het einde van deze maand afscheid als burgemeester van Apeldoorn. Omdat de gemeente niet zonder burgemeester kan en er nog geen vervanger voor Berends gevonden is, moest er een tijdelijke burgemeester komen. Dit is Petra van Wingerden geworden. Van Wingerden is een VVD-vrouw, 64 jaar en woonachtig in Velp. Volgens Commissaris van de Koning Clemens Cornielje is van Wingerden verbindend en doortastend en helder in haar communicatie.

Mannenbolwerk

Van Wingerden komt terecht in het Apeldoorns gemeentebestuur met alleen maar mannen. Of de daadwerkelijke opvolger van Berends ook een vrouw gaat worden, is nog niet bekend. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke politieke zwaargewichten die voor de functie in aanmerking komen. Nu nog commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, heeft in overleg met de Apeldoornse gemeenteraad gezamenlijk besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. John Berends gaat straks als nieuwe commissaris van de Koning zelf de procedure in gang zetten voor zijn eigen definitieve opvolger in Apeldoorn.